Νηστίσιμα Αμυγδαλωτά Σπετσών!

Απλά και εύκολα αμυγδαλωτά Σπετσών, ένα πολύ νόστιμο νηστίσιμο κέρασμα!

Υλικά

450 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα

50 γρ. σιμιγδάλι ψηλό

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σιρόπι

250 ml νερό

60 γρ. μέλι

1/4 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη

30 ml ανθόνερο

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, γύρω στα 250 γρ.

Εκτέλεση Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό το μέλι, την κανέλα και το ανθόνερο.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι το μείγμα να κοχλάσει και την απομακρύνουμε απ’ τη φωτιά.

Σε ένα food processor ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε 100 ml απ’ το σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πάστα που να πλάθεται.

Φτιάχνουμε μπαλάκια γύρω στα 15 γρ. το καθένα και τα βάζουμε στη λαμαρίνα.

Τα ψήνουμε για 13 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.

Βουτάμε τα ψημένα αμυγδαλωτά, λίγα – λίγα, (χωρίς να καθυστερούμε) στο σιρόπι, τα βάζουμε στη λαμαρίνα και τα αφήνουμε 30 λεπτά να στεγνώσουν.

Γεμίζουμε ένα μπολ με λίγη ζάχαρη άχνη και γυρίζουμε τα αμυγδαλωτά μέσα για να κολλήσει η ζάχαρη παντού.

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη