Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με καρυδόψιχα

Υλικά Για 4-6 άτομαΓια το κέικ2/3 κούπας φυτική μαργαρίνη1 1/3 κούπας ζάχαρη2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού2 κούπες αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)1 κούπα καρυδόψιχα3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι αλάτι1 κούπα χυμό πορτοκαλιού1/3 κούπας ρούμι1 κούπα φλούδες πορτοκαλιού από γλυκό του κουταλιού ή φρουι γλασέ πορτοκάλιΓια το γλάσο πορτοκαλιού5 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού2 κούπες άχνη ζάχαρη1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες για γαρνιτούρα Εκτέλεση Για το κέικΣτο

κάδο του μίξερ ρίχνετε τη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το ξύσμα

πορτοκαλιού και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα.Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι. Χαμηλώστε την ταχύτητα του

μίξερ και προσθέστε σε δόσεις, εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και του

πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέστε την καρυδόψιχα και ρίξτε και

ανακατέψτε τις φλούδες πορτοκαλιού.Αδειάστε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ, που να χωράει 10 κούπες νερό.Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα ή ώσπου όταν βυθίζετε μια

ξύλινη φουρκέτα στο κέντρο, αυτή να βγαίνει καθαρή και στεγνή.Αφήστε το κέικ να σταθεί 5 λεπτά και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.Για το γλάσο πορτοκαλιούΖεσταίνουμε την άχνη ζάχαρη με το πορτοκάλι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε

καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αν θέλετε ένα πιο

ρευστό γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναλογία ένα προς ένα,

δηλαδή 1 κούπα άχνη με 1 κούπα χυμό.Συνοδέψτε το με καφέ με κανέλα και μπαχάρι. Πηγή: www.sidagi.gr

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη