Αφράτα πασχαλιάτικα τσουρέκια δίχως ζύμωμα

Ετοιμαστείτε για την μεγάλη γιορτή!

ΥΛΙΚΑ

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες

μαγιά 1 φακελάκι

γάλα χλιαρό 1 1/2 κούπα

αβγά χτυπημένα 2

βούτυρο 1/3 κούπας

ζάχαρη 2/3 κούπας

αλάτι μία πρέζα

μαχλέπι 1/2 κ.γ.

μαστίχα 1/2 κ.γ

βανίλια 1

1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό

τρούφα σοκολάτας

καραμελάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αβγά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλα (με τον γάτζο).

Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.

Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια. Εαν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει .

Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι. Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια όπως στην φωτογραφία παραπάνω και φτιάξτε στεφανάκια.

Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα.

Αλείψτε τα με το αβγό και πασπαλίστε με την τρούφα. Μπορείτε να βάλετε στην μέση από ενα πασχαλινό αβγό ή μικρά καραμελάκια.

Ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά,

μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφετί χρώμα. Γίνονται έξι μικρά τσουρεκάκια.

Πηγή

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη