ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: -Κολυμπούν μαζί με καρχαρίες και ποζάρουν στο φακό χωρίς προστασία

Τρόμο προκαλεί στο μέσο άνθρωπο η σκέψη να κολυμπήσει, χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό, δίπλα σε καρχαρίες. Όμως, για ένα ζευγάρι από την Ισπανία είναι… βούτυρο στο ψωμί τους.

Ο λόγος τον Εουσέμπιο και την Κριστίνα Σαένζ ντε Σανταμαρία που είναι λάτρεις της ελεύθερης κατάδυσης διατηρώντας, παράλληλα, σχολή στην Ταϊλάνδη. Γυρνούν τον κόσμο αναζητώντας λίγες στιγμές δίπλα σε κάποιο… πεινασμένο καρχαριά.

Τους εξιτάρει ο κίνδυνος και αφήνουν τα τεράστια «ψάρια» να τους πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής. Ο Guardian δημοσιεύει φωτογραφίες από μία περιπλάνησή τους και το αποτέλεσμα μοιάζει… ψεύτικο και προϊόν μοντάζ. Είναι άκρως αληθινό και θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η καθημερινότητα για αυτούς τους δύο, αν μη τι άλλο, θαρραλέους Ισπανούς.

Όπως εξηγούν, έχουν αναπτύξει μία… πρωτότυπη τεχνική για να «διαβάζουν» τη διάθεση του καρχαρία ενώ έχουν μελετήσει ποιες κινήσεις τραβούν το ενδιαφέρον του. Λίγες και χαλαρές κινήσεις, τα χέρια κολλημένα στο σώμα και περιορισμός των σφυγμών ώστε να μην αντιληφθεί το φόβο τους.

Όταν έρθουν τετ-α-τετ με κάποιο καρχαρία παρατηρούν πολύ προσεκτικά τις κινήσεις του. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πως οι κινήσεις του γίνονται νευρικές αυτόματα ανάβει το «πράσινο» φως για την επιστροφή στην επιφάνεια.

Μπορεί η μέθοδός τους να μοιάζει απλή αλλά σίγουρα είναι επικίνδυνη. Το αποτέλεσμα πάντως τους αποζημιώνει. Πηγή

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη