Μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς!

υγιεινό και κρεμώδες ντιπ από την μέση ανατολή

Ένα υγιεινό και κρεμώδες ντιπ από την μέση ανατολή, το μπαμπαγκανούς, είναι από τις πολύ γνωστές συνταγές με βάση τη μελιτζάνα. Αποτελεί επίσης μια εκπληκτική εισαγωγή στις μελιτζάνες για τους ιδιότροπους. Υλικά για 4 μερίδες 4 μέτριες μελιτζάνες 5 κουταλιές της σούπας ταχίνι Χυμό από 1 λεμόνι φρεσκοστυμμένο 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κουταλιά σούπας άσπρο ξίδι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή όσο θέλετε) Εκτέλεση Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζετε σε 2 παράλληλα σημεία κατά μήκος με ένα μαχαίρι ή τις τρυπάτε με ένα πιρούνι.

Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο σε μέτρια φωτιά, ή προτιμότερο είναι σε μια σχάρα μπάρμπεκιου για περίπου 20 με 30 λεπτά.

Τις περνάτε από τρεχούμενο κρύο νερό για λίγο και όσο οι μελιτζάνες είναι ακόμα ζεστές (όχι καυτές, ώστε να μην κάψτε τα χέρια σας), τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά το καψαλισμένο εξωτερικό και αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους σπόρους.

Σουρώνετε τα υγρά από τις μελιτζάνες τοποθετώντας τες σε ένα σουρωτήρι για περίπου 10 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, ώστε να μην σας βγει υγρό το μπαμπαγκανούς.

Προσθέτετε τις μελιτζάνες και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάτε τα για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πολτοποιηθεί.

Σερβίρετε το μπαμπαγκανούς σε μια ρηχή πιατέλα και γαρνίρετε με οποιοδήποτε / ή όλα τα ακόλουθα: ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, σουσάμι, μπαχαρικά ή σκόνη τσίλι, αλατισμένα τουρσιά, σουμάκ, ψιλοκομμένη ντομάτα κλπ ...

Σερβίρετε κρύο ως ορεκτικό με κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή και μόνο του με φρυγανισμένη ή ψημένη αραβική πίτα. Επίσης είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση ντιπ. Καλή σας όρεξη!!!

mydiatrofi

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη