Σπείρα τσιγγάνων ρήμαζε μαγαζιά σε Ηλεία και Αχαΐα

Ξεκίνησαν στα τέλη του 2012, αλλά τους τελευταίους πέντε μήνες κυριολεκτικά… οργίασαν τα μέλη μιας σπείρας τσιγγάνων που κατηγορούνται για 32 κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις μίνι μάρκετ σε περιοχές της δυτικής Αχαΐας και…

της ανατολικής Ηλείας! Πέντε μέλη της συνελήφθησαν και άλλα τέσσερα αναζητούνται.

Από τα τέλη Αυγούστου, η συμμορία είχε διαπράξει τις 29 από τις 32 κλοπές! Οι τσιγγάνοι έκλεψαν συνολικά 20 οχήματα από αγροτικές περιοχές της δυτικής Αχαΐας, της Βάρδας και της Γαστούνης τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πηγαίνουν στα μίνι μάρκετ που είχαν στοχοποιήσει. Εκεί παραβίαζαν τις εισόδους και άρπαζαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, εμπορεύματα και τηλεοράσεις. Τη λεία τους την έκρυβαν σε «καβάντζες» κοντά στον καταυλισμό όπου κατοικούσαν, ενώ τα κλεμμένα οχήματα τα εγκατέλειπαν και 19 από αυτά βρέθηκαν με σοβαρές ζημιές. Σε ένα, μάλιστα, που είχαν κλέψει από τη Χαλανδρίτσα το 2013, έβαλαν φωτιά και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Οι εννέα διαρρήξεις σε μίνι μάρκετ, οι οποίες απέφεραν στη συμμορία λεία που ξεπερνά σε αξία τα 50.000 ευρώ, αλλά και οι κλοπές οχημάτων διαλευκάνθηκαν από την έρευνα της Ασφαλείας Πατρών, άνδρες της οποίας συνέλαβαν πέντε τσιγγάνους ηλικίας 27, 24, 23, 22 και 21 χρόνων και αναζητούν άλλους τρεις ηλικίας 29, 22 και 21 χρόνων και έναν Βούλγαρο συνεργό τους. Όλοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες φθορές, διακεκριμένες κλοπές και εμπρησμό και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που διέταξε να κρατηθούν ως σήμερα που θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη