«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός πραγματικότητας»

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο

ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μοναδική περίπτωση και προσθέτει ότι…

δεν έβαλε πλάτη ως αντιπολίτευση ούτε στα αυτονόητα όπως στην αξιολόγηση στο δημόσιο».

Ο κ. Χατζηδάκης προσθέτει πως: «Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει αποκλείσει τη συνεργασία με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και θέλει να συνεργαστεί μόνο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να θυμίσω ότι το ΚΚΕ θέλει να βγούμε από την Ευρώπη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορεί το ΚΚΕ για δεξιά παρέκκλιση! Για να υπάρξει συνεργασία πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο κοινό σημείο αναφοράς. Φοβάμαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός ελληνικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό και είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία για να αποφύγουμε τα βράχια του ΣΥΡΙΖΑ». Θα ξεκινήσω με μία προσωπική ερώτηση. Για ποιο λόγο να ψηφίσουν ΝΔ και Κωστή Χατζηδάκη οι ψηφοφόροι της Β’ Αθηνών;

Η πατρίδα μας θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και θα προχωρήσει μπροστά μόνο

αν συνεχίσει τον δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων. Και η Νέα Δημοκρατία είναι ο μοναδικός σταθερός εγγυητής αυτής της πορείας. Αυτές τις πολιτικές εκφράζω και σε όλη μου τη διαδρομή προσπάθησα να ταυτιστώ με συγκεκριμένο έργο και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής ήταν μία ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση που είχε αποτέλεσμα από το έλλειμμα των 350 εκ ευρώ τον χρόνο να περάσουμε στα 250 εκ ευρώ έσοδα για το δημόσιο. Στον ΟΣΕ που ήταν η πιο προβληματική επιχείρηση της Ευρώπης με ημερήσιο έλλειμμα 2 εκ ευρώ καταφέραμε με το σχέδιο εξυγίανσης να καταστήσουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κερδοφόρα και να την οδηγήσουμε στο κατώφλι της ιδιωτικοποίησης. Στο ΕΣΠΑ από την 18η θέση δύο χρόνια πριν δύο χρόνια βρισκόμαστε πλέον στην 3η θέση. Η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, που ξεκίνησε το 2008 και συνέβαλλα στην ολοκλήρωσή της με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, είναι η μεγαλύτερη επένδυση ύψους 2,1 δις ευρώ. Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους δίνει ανάσα στην οικονομία και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το στίγμα μου. Εργο για την Ελλάδα της Ευρώπης.

Στη Νέα Δημοκρατία λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υποσχέσεις του έχει τρομάξει τους εταίρους και τις αγορές. Μήπως η ΝΔ έχει ανησυχήσει τους Έλληνες πολίτες με την πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια;

Δεν ήμασταν η κυβέρνηση των αλάθητων. Έχω επανειλημμένως υποστηρίξει ότι σε πολλές περιπτώσεις θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο θαρραλέοι και μεταρρυθμιστές.

Ας δούμε όμως τη μεγάλη εικόνα. Απομακρυνθήκαμε από τον γκρεμό του 2012,πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα νοικοκυρέψαμε το κράτος, πετύχαμε τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από το 1948. Με μία σειρά μεταρρυθμίσεων ενισχύσαμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας και δημιουργήσαμε ευνοϊκότερο περιβάλλον για επενδύσεις. Με αυτή τη δουλειά υποδομής καταφέραμε από την ύφεση των προηγούμενων ετών να περάσουμε το 2014 στην ανάπτυξη. Και αν συνεχίσουμε την προσπάθεια θα έχουμε ανάπτυξη 3% για το 2015 και το 2016, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ρυθμοί ανάπτυξης που ισοδυναμούν σε 300.000 νέες θέσεις εργασίας για τα δύο αυτά χρόνια. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει την προοπτική της κυβέρνησης με αβάσταχτη ελαφρότητα. Θα κρατικοποιήσει την Ολυμπιακή, την ακτοπλοΐα, θα βρει λεφτά χορεύοντας πεντοζάλη τις αγορές, θα αλλάξει την Ευρώπη και την Υφήλιο, θα πείσει το ΝΑΤΟ να αυτοδιαλυθεί κλπ. Το συμπέρασμα είναι κωμικό αν δεν είχε να κάνει με το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας μας. Δεν μπορούμε να παίξουμε το μέλλον της χώρας μας στα ζάρια.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τη ΝΔ δεύτερο κόμμα. Πως μπορεί να γίνει η ανατροπή λίγες μέρες πριν τις κάλπες;

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ευνοούν τη Νέα Δημοκρατία, οι αναποφάσιστοι κινούνται στο χώρο της κεντροδεξιάς. Τις μέρες που απομένουν θα γίνεται σε όλους ξεκάθαρο ότι έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο επιλογές. Η μία επιλογή είναι ο ευρωπαικός δρόμος που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, ο δρόμος που ακολούθησε η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, που ακολουθεί η Κύπρος και είναι ο δρόμος εξόδου από τα Μνημόνια. Η άλλη επιλογή είναι το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ περιγράφει την οικονομική πραγματικότητα με τα πιο μελανά χρώματα υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, αφήνοντας παράλληλα αναπάντητα όλα τα σημαντικά ερωτήματα. Όπως τι θα κάνει όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι αρνηθούν να μας διαγράψουν το μισό χρέος. Από που θα χρηματοδοτήσουν το κενό των 15 δις ευρώ για το 2015, από πού θα βρουν τα 12 δις ευρώ των παροχών για την πρώτη χρονιά. Πώς θα καταφέρουν να ενισχύσουν την απασχόληση καταργώντας όλες τους φιλοεπενδυτικούς νόμους, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται το όγδοο θαύμα του κόσμου και η εποχή των θαυμάτων έχει περάσει προ πολλού. Είμαι σίγουρος ότι ανάμεσα στην σοβαρότητα και στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες θα επιλέξουν σοβαρότητα. Θα επιλέξουν, υπευθυνότητα, Ευρώπη.

Διεύρυνση στη Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι με όρους σούπερ μάρκετ» είχατε πει σε πρόσφατη συνέντευξή σας. Τα ανοίγματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ πώς τα βλέπετε;

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η παράταξη που σε όλες τις δύσκολες στιγμές κράτησε τη χώρα όρθια. Είναι το κόμμα που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή αποτελεί το βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής της πορείας. Σε αυτόν τον αγώνα συστρατεύονται με τη Νέα Δημοκρατία όλοι όσοι θέλουν να υπηρετήσουν τον κοινό σκοπό.

Οι στιγμές είναι ιστορικές και χρειάζεται συστράτευση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Είναι υπαρκτό το σενάριο συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές; Εσείς πως θα βλέπατε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μοναδική περίπτωση, καθώς δεν μοιάζει με κανένα μεγάλο κόμμα στην Ευρώπη είτε κυβερνητικό είτε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρνήθηκε τη συμμετοχή σε κυβέρνηση ενότητας το 2012, δεν έβαλε πλάτη ως αντιπολίτευση ούτε στα αυτονόητα όπως στην αξιολόγηση στο δημόσιο. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει αποκλείσει τη συνεργασία με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και θέλει να συνεργαστεί μόνο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να θυμίσω ότι το ΚΚΕ θέλει να βγούμε από την Ευρώπη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορεί το ΚΚΕ για δεξιά παρέκκλιση! Για να υπάρξει συνεργασία πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο κοινό σημείο αναφοράς. Φοβάμαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός ελληνικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό και είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία για να αποφύγουμε τα βράχια του ΣΥΡΙΖΑ.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη