10 πράγματα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ με την Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρο της Βουλής

Νέοι κανόνες μπαίνουν στο Κοινοβούλιο, αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. 1.Δεν θα μιλάει κανείς χωρίς να σηκώσει πρώτα το χέρι

2.Δεν θα μιλάει κανείς ακόμα και αν σηκώσει το χέρι, αλλά δεν το

κάνει αποφασιστικά και ζωηρά. «Στη Βουλή είμαστε, όχι στο νηπιαγωγείο».... 3.Κάθε πρωί πρέπει να είναι και οι 300 στην Βουλή, θα έχει την καθιερωμένη αναφορά. Στη συνέχεια θα μοιράζει κρατήσεις και φυλακές σε όσους Βουλευτές είναι αναφερόμενοι.

4.Όταν κάποιος υπερβαίνει τον χρόνο ομιλίας, δεν θα κλείνει απλά το μικρόφωνο, όπως έκαναν οι προηγούμενοι. Θα παίρνει άλλα πιο δραστικά μέτρα. 5.Ο εκνευριστικός ήχος που κάνει το κουδουνάκι, θα αντικατασταθεί απ’τον εκλεπτυσμένο ήχο της σειρήνας ασθενοφόρου. Ούτως ή άλλως, αν την αναγκάσουν να χτυπήσει το κουδουνάκι, ένα ασθενοφόρο καλό είναι να υπάρχει πρόχειρο.

6.Απαγορεύεται πλέον στους Βουλευτές να πίνουν νερό όσο βρίσκονται στο βήμα της Βουλής. Αν κάποιος διψάσει μπορεί να σηκώσει το χέρι του και να πει «Κυρία μπορώ να πάω να πιω νερό στις βρύσες»; «Φυσικά, σε δυο λεπτά όμως να είσαι πίσω».

7.Απαγορεύονται οποιεσδήποτε συζητησούλες, κουβεντούλες, χάχανα, ψίθυροι όταν κάποιος άλλος Βουλευτή θα μιλάει στο βήμα. Όποιος παρακούσει, την άλλη μέρα θα πρέπει να έρθει με τον κηδεμόνα του.

8.Η φράση του Προέδρου «Σας παρακαλώ κύριε Βουλευτά, δεν έχετε τον λόγο», αντικαθίσταται απ’το «Σας παρακαλώ κύριε Βουλευτά, μη με αναγκάσετε να έρθω εκεί».

9.Κανείς δεν είναι πάνω απ’τον κανονισμό της Βουλής, αλλά ούτε και ο κανονισμός της Βουλής είναι πάνω απ’την Κωνσταντοπούλου.

10.Όποιον Βουλευτή του Ποταμιού δει να βγάζει σέλφι, θα του κατάσχει το τηλέφωνο και θα του το μασάει μπροστά του μέχρι να το κάνει παλιοσίδερα.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη