Νέα έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για δωρεά οργάνων

Τη μεγάλη ικανοποίησή της εξέφρασε η Υπηρεσία Οργάνων και Ιστού (ΟΤΑ) για την υποστήριξη της ελληνικής ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας, σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού.

Η Yael Cass, η προϊστάμενη της OTA, είπε…

ότι η υπηρεσία της συνεργάζεται στενά με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Αυστραλία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι κοινότητές τους ενημερώνονται κατάλληλα σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού. Οι περισσότερες θρησκείες επιτρέπουν ακόμα και προτρέπουν τη δωρεά οργάνων και ιστού ως την τελική πράξη γενναιοδωρίας, και ως εκ τούτου παρακαλούμε αυτούς που πιστεύουν σε κάποιο θρήσκευμα να ζητήσουν καθοδήγηση από τους θρησκευτικούς τους ηγέτες σχετικά με αυτό το ζήτημα» είπε η Yael Cass.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αυστραλίας κ. Στυλιανός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Αρχιεπισκοπή μας υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων και ιστού ως μια αλτρουιστική πράξη προσφοράς.

Η ανθρώπινη ζωή μπορεί να βελτιωθεί μέσω της φιλανθρωπικής πράξης δωρεάς και μεταμοσχεύσεως ενώ διατηρεί την ιερότητα της ζωής. Εμείς έχουμε το λόγο του Θεού ως οδηγό που λέγει ότι «είναι περισσότερο ευλογημένο να προσφέρεις παρά να δέχεσαι» (Μακάριον εστίν μάλλον διδόναι η λαμβάνειν, Πράξεις 20:35. Προσβλέπω με χαρά στη στενή συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή για να ενημερώσουμε τους ιερείς σε όλη την Αυστραλία σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού έτσι ώστε να μπορούν να καθοδηγούν τους πιστούς σε αυτό το ζήτημα» δήλωσε η κ. Cass.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη