Καλαμάτα: Νεαροί δοκίμαζαν κροτίδες- βόμβες σε σκουπιδότοπο

Ένα παλιό σκουπιδότοπο στην Καλαμάτα μετέτρεψε σε… πεδίο βολής μια τετραμελής παρέα νεαρών και έκανε δοκιμές σε κροτίδες τόσο ισχυρές, που έμοιαζαν με βόμβες! Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις κινητοποίησαν αστυνομικούς της Ομάδας…

ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι πρόλαβαν τους δράστες που είχαν τραπεί σε φυγή.

Στην κατοχή των δυο ανδρών ηλικίας 26 και 19 χρόνων και των δυο γυναικών που ήταν μαζί τους, μιας 27χρονης και μιας ανήλικης, κατασχέθηκε ένας μεταλλικός κύλινδρος κατασκευής και ρίψης πυροτεχνημάτων και κροτίδων μεγάλης ισχύος. Όμως, στο σπίτι όπου κατοικούν ο 26χρονος και η 27χρονη, βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο! Οι άνδρες της Ασφαλείας που ανέλαβαν την έρευνα, ανακάλυψαν έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό που ήταν συνδεδεμένος με κινητό από το οποίο θα πυροδοτούνταν και διάφορα υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών υλών συνολικού βάρους τριών κιλών και 351,2 γραμμαρίων!

Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου λάμψης με δύο γεμιστήρες και 117 φυσίγγια, 85 σφαίρες πολεμικού όπλου και άλλες πέντε διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια διόπτρα πυροβόλου όπλου, ένα τμήμα απομίμησης μακρύκαννου πυροβόλου όπλου, τμήματα από μηχανισμούς σκανδάλης και κλείστρου, μια ζυγαριά ακριβείας και διάφορα αντικείμενα σχετικά με την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων. Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενοι για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα είδη πυροτεχνίας.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη