Μία πρόσφατη έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) έρχεται να επιβεβαιώσει το ότι τα κατεψυγμένα δεν υστερούν σε τίποτα από τα νωπά λαχανικά της αγοράς...
Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά είχαν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τα νωπά λαχανικά που υπήρχαν στην αγορά, αφού τα τελευταία είχαν μαζευτεί αρκετές ημέρες πριν την πώλησή τους στους καταναλωτές.
Για την ακρίβεια τα λαχανικά μόλις κοπούν, μεταφέρονται γρήγορα στο χώρο επεξεργασίας, όπου ζεματίζονται σε βραστό νερό και στη συνέχεια καταψύχονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι παραμένουν αναλλοίωτα και έρχονται σε εμάς διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους.
Via
Via
Tags
Slider