Υπάλληλος της Amazon έκλεψε… τους πελάτες

Πρώην υπάλληλος, της γνωστής εταιρείας Amazon, φαίνεται να έχει κλέψει από δωροκάρτες, που είχε εκδώσει η ίδια προς τους πελάτες, περίπου $18,260. Αυτό έγινε μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους και τα χρήματα μοιράστηκαν…

σε δύο λογαριασμούς, οι οποίοι βρέθηκαν άδειοι.

Η δράση της 23χρονης Amanda Budurka,

η οποία εργαζόταν σε γραφείο της Αmazon στο West Pittston,

ανακαλύφθηκε από τον Martin Rakaczewski, Διευθυντή πρόληψης απωλειών της εταιρείας. Τα παράπονα από τους πελάτες άρχισαν να συσσωρεύονται όταν είδαν ότι οι δωροκάρτες τους δεν γίνονταν δεκτές στο σύστημα ή ότι ήταν άδειες.

Η Burduka ξεκίνησε τη δράση της κοντά στα Χριστούγεννα του 2013, όταν άκουσε από ένα συνάδερφο της ότι οι δωροκάρτες δε μπορούν να εντοπιστούν. Αυτό που της διέφυγε όμως, είναι ότι οι κάρτες αυτές εκδίδονταν από το δικό της λογαριασμό, οπότε ήταν και η κύρια ύποπτη. Η Sheila Hamm, ερευνήτρια ασφαλείας της Αmazon, ενημέρωσε τον Martin Rakaczewski στις 23 Φεβρουαρίου, μετά από πολλές καταγγελίες πελατών.

Κατά την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί τα χρήματα από

315 κάρτες δώρου της Amazon, που είχε ανοίξει η Burduka. Αμέσως όμως ομολόγησε τη πράξη της και υπέγραψε τη σχετική δήλωση.

Μετά τον έλεγχο των δύο λογαριασμών, προς τους οποίους είχαν μεταφερθεί τα χρήματα, ανακαλύφθηκε ότι ο ένας από αυτούς είχε περίπου $670

και

άλλος λιγότερο από $3. Η Burduka, βρίσκεται έξω με εγγύηση των $5.000 και η προκαταρκτική ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου.

Οι δωροκάρτες της Αmazon μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Το ποσό που μπορεί να έχουν είναι έως και $2.000. Τα χρήματα δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν όλα για μία αγορά και σε περίπτωση που δε φτάσουν, η εταιρεία έχει προβλέψει και άλλες μεθόδους πληρωμών, ώστε να μπορέσει ο πελάτης να καλύψει το παραπάνω κόστος και να ολοκληρώσει την αγορά του.

Πηγή: SecNews

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη