Οι «νονοί» έκαναν και διαρρήξεις στην Αργολίδα

Πολυσχιδείς δραστηριότητες φαίνεται πως είχε αναπτύξει η σπείρα των «νονών» που εκβίαζαν τσιγγάνους εμπόρους σε λαϊκές αγορές της Αργολίδας, δήθεν για να τους παρέχουν προστασία.

Μετά τις δέκα συλλήψεις για εκβίαση,…

τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας κατηγορούνται και για 11 διαρρήξεις και κλοπές!

Πρόκειται για τους τέσσερις τσιγγάνους ηλικίας από 18 ως 28 χρόνων που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή μαζί με έξι γυναίκες ηλικίας από 20 ως 38 χρόνων, οι οποίοι από το 2010 εκβίαζαν τουλάχιστον 22 εμπόρους που δραστηριοποιούνταν στις λαϊκές αγορές του Άργους και του Ναυπλίου και τους υποχρέωναν να πληρώνουν βδομαδιάτικα για την «προστασία» τους, απειλώντας τη ζωή τους και συχνά χτυπώντας τους. Άλλοι έξι περιλαμβάνονται στην δικογραφία και από αυτούς οι τρεις είναι ήδη φυλακισμένοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης.

Οι τέσσερις νεαροί εξακριβώθηκε ότι, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πριν συλληφθεί από τους άνδρες της Ασφαλείας Άργους και Ναυπλίου ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν διαρρήξει έξι καταστήματα και είχαν αποπειραθεί να παραβιάσουν άλλα τρία, είχε διαρρήξει ένα όχημα και είχαν κλέψει άλλα δύο στο Άργος και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπλιέων.

Η αξία της λείας τους σε χρήματα και προϊόντα ξεπερνά τα 5.000 ευρώ, ενώ μόνο το ένα κλεμμένο όχημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Έτσι, οδηγήθηκαν πάλι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και φθορές και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη