Cyber Warrior Princess, o φρουρός της Google

Στα παραμύθια μέχρι τώρα ξέραμε πως η πριγκίπισσα είναι αυτή που συνήθως χρειάζεται προστασία. Θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας πως στα κεντρικά γραφεία της Google εκεί στη μακρινή Silicon Valley, η πριγκίπισσα είναι εκείνη που έχει…

αναλάβει την υπεράσπιση του «κάστρου».

Η Parisa Tabriz, μόλις στα 31 της χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει, πιθανότατα τον πιο κολακευτικό τίτλο στο engineering – “Google Security Princess.”

Αρμοδιότητά της ; Να διεισδύει στον πιο δημοφιλή web browser στον πλανήτη και να εντοπίζει ευπάθειες προτού την προλάβουν οι “blackhats”.

Για να εξουδετερώσει όμως τους εισβολείς της Google η Tabriz θα πρέπει πρώτα να σκέφτεται σαν κι αυτούς.

Σ’ αυτή την επική «μάχη» στον κυβερνοχώρο, τα δεδομένα ενός δισεκατομμυρίου χρηστών Chrome κρέμονται στο κενό κι η μαχητής Parisa, δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο. Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι ο τίτλος της δουλειάς μου ήταν ‘Information Security Engineer’ και τον έβρισκα κάπως βαρετό και ανούσιο» μας λέει η Tabriz. Γι’ αυτό τον λόγο το άλλαξα σε ‘Security Princess’ που είναι πιο πιασάρικο.»

Αν ρίξετε μια ματιά στο line-up του προσωπικού ασφαλείας της Google θα δείτε πως οι γυναίκες είναι αρκετά σπάνιες. Η Tabriz παραδέχεται πως υπάρχει μια έκδηλη φυλετική ανισορροπία στη Silicon Valley, όμως αυτή τη φορά όλοι έχουν μείνει άναυδοι. H Google εξαρτάται απ’ τους χρήστες που της εμπιστεύονται τα δεδομένα τους, αν δεν μπορούμε να τα προστατέψουμε, δεν έχουμε πια επιχείρηση.»

Το cybercrime έχει προχωρήσει πολύ την τελευταία δεκαετία. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία της Tabriz είναι αυτοί οι οποίοι εντοπίζουν bugs στο software της Google και πουλούν τις πληροφορίες σε κυβερνήσεις ή εγκληματίες.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα η εταιρία έχει δημιουργήσει το ‘Vulnerability Rewards Program’ που ανταμείβει από 100 έως 20.000$, όποιον εντοπίσει δυσλειτουργίες.

Πηγή: SecNews

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη