Αφράτα κεμπάπ με πρόβειο γιαούρτι και ανθόμελο

Μια εξαιρετική εκδοχή του κεμπάπ, με πρόβειο γιαούρτι και ανθόμελο στο μείγμα του κιμά...Υλικά750γρ. κιμά μοσχαρίσιο250γρ. κιμά αρνίσιο2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο2 κρεμμύδια2 σκελίδες σκόρδο100γρ. ανθόμελο½ φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ1 κουτ. γλυκού αλάτι½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή½ κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη2 κουτ. σούπας φρυγανιάΔιαδικασίαΒήμα 1Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα πλένετε και μετά τα πολτοποιείτε στο multi μαζί με το ελαιόλαδο.Βήμα 2Σε μια λεκανίτσα βάζετε τους δυο κιμάδες, το μίγμα του πολτοποιημένου κρεμμυδιού και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη τη λεκανίτσα και τη βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα για να αναμειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών, του σκόρδου και του κρεμμυδιού στον κιμά.Βήμα 3Βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και ζυμώνετε ξανά για να γίνει αφράτο. Πλάθετε τα κεμπάπ σε μακρόστενο σχήμα και μεσαίο μέγεθος.Βήμα 4Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με ένα πινέλο την αλείφετε με λίγο λάδι και τοποθετείτε τα κεμπάπ στη σειρά. Τα ψήνετε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα. Σερβίρετε τα κεμπάπ ζεστά σε πιάτα μαζί με φετούλες κρεμμυδιού, αραβικές πίτες, φέτες ντομάτας ψημένες και μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο. Αν θέλετε, συνοδεύετε με σαλάτα της επιλογής σας.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη