Λαχταριστοί και μυρωδάτοι πρασοκεφτέδες για όλη την οικογένεια
Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 μεγάλα πράσα πλυμένα να και κομμένα σε κύβους (περίπου 3-4 φλιτζάνια)
4 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού
μαϊντανό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και καλύπτουμε μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα βράζοντας για 4 -5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε
το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζετε τα πράσα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
Προσθέστε τα πράσα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία.
Όταν είναι έτοιμο το λάδι ρίχνετε πλάθετε τους πρασοκεφτέδες σε μπαλάκια και ρίχνετε τριάδες στο τηγάνι.
Τηγανίστε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά και στραγγίζετε σε χαρτοπετσέτα.
Σερβίρετε με δροσερό τζατζίκι.
sidagi
Via
Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 μεγάλα πράσα πλυμένα να και κομμένα σε κύβους (περίπου 3-4 φλιτζάνια)
4 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού
μαϊντανό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και καλύπτουμε μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα βράζοντας για 4 -5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε
το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζετε τα πράσα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
Προσθέστε τα πράσα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία.
Όταν είναι έτοιμο το λάδι ρίχνετε πλάθετε τους πρασοκεφτέδες σε μπαλάκια και ρίχνετε τριάδες στο τηγάνι.
Τηγανίστε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά και στραγγίζετε σε χαρτοπετσέτα.
Σερβίρετε με δροσερό τζατζίκι.
sidagi
Via
Tags
ΕΙΔΗΣΕΙΣ