Προετοιμασία: 25-30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
Υλικά Καταϊφι 800 γρ ξεφτισμένο
Καρύδια 350 γρ τριμμένα ελαφρώς Βούτυρο 300 γρ λιωμένο
Κανέλα 2 κουταλιές σούπας
Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας
Για το σιρόπι Νερό 1600 ml
Ζάχαρη 1500 γρ
Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του
Οδηγίες Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει. Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια,
προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφτίζουμε το καταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς. Το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Λιώνουμε το βούτυρο. Βρέχουμε καλά το μισό καταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό καταϊφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το καταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά). Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό. Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. http://www.chefoulis.gr/
Via
Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
Υλικά Καταϊφι 800 γρ ξεφτισμένο
Καρύδια 350 γρ τριμμένα ελαφρώς Βούτυρο 300 γρ λιωμένο
Κανέλα 2 κουταλιές σούπας
Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας
Για το σιρόπι Νερό 1600 ml
Ζάχαρη 1500 γρ
Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του
Οδηγίες Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει. Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια,
προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφτίζουμε το καταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς. Το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Λιώνουμε το βούτυρο. Βρέχουμε καλά το μισό καταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό καταϊφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το καταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά). Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό. Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. http://www.chefoulis.gr/
Via
Tags
Slider