Πολλά ακούγονται για την κινέζικη γαστρονομία και άλλα τόσα για τους κανόνες που περιβάλλουν το κινέζικο δείπνο. Ποιοί είναι οι κανόνες για να φας κινέζικο μαζί με κινέζους; Σάλτσα σόγιας...
ίσον κινέζικο; Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί μύθους και πραγματικότητες για το κινέζικο φαγητό. Σάλτσα σόγιας ίσον κινέζικο; Μύθος! Μύθοι γύρω από το κινέζικο φαγητόΠολλοί, ακούγοντας «σάλτσα σόγιας», σκέφτονται αυτόματα κινέζικο φαγητό. Πολλοί περισσότεροι όμως, φτιάχνουν σάλτσα σόγιας, τη βάζουν στο φαγητό και είναι πεπεισμένοι πως αυτό έγινε με μιας κινέζικο! Μύθος! Οι Ιταλοί υποστηρίζουν, πως η σως σόγιας έχει το ρόλο του ελαιόλαδου στην κινέζικη κουζίνα, ο κανόνας των κινέζων όμως είναι άλλος! Συγκεκριμένα, όσο πιο φρέσκα είναι τα συστατικά, τόσο πιο λίγη σάλτσα σόγιας χρειάζεται! Αν λοιπόν έχετε ανάγκη να συνδιάσετε κάτι με το άκουσμα «κινέζικο φαγητό», τότε αυτό πρέπει να είναι η φρεσκάδα των υλικών! Οι μάγειρες στην Κίνα, «τρελαίνονται» να ζεματίζουν στον ατμό φρέσκα υλικά προσθέτοντας κομμάτια ginger, σε ψάρι στον ατμό ή
αλάτι και κομμάτια φρέσκου κρεμμυδιού σε κοτόπουλο ποσέ. Όσο για την σάλτσα σόγιας, να ξέρετε πως η χρησιμότητα της είναι, να υποκαθιστά το αλάτι και να λειτουργεί σαν υπόστρωμα άλλων καρυκευμάτων. Κάτι ιδιαίτερο στη γεύση δεν δίνει! Υπάρχουν κανόνες για να φας κινέζικο μαζί με... κινέζους. Μύθος! Σε όσους από εσάς έχετε μάθει, διαβάσει, ακούσει πως το κινέζικο δείπνο μοιάζει με μυστικό club με άγραφους κανόνες τους οποίους αν δε γνωρίζεις «κινδυνεύεις», ηρεμήστε! Αυτό αποτελεί έναν ακόμη μύθο. Ο κανόνας είναι ένας, να είστε απλά ταπεινοί και διακριτικοί. Μην νομίζετε πως και οι ίδιοι οι κινέζοι θυμούνται κανέναν κανόνα. Υπάρχουν κάποιοι απλοί και λογικοί κανόνες στο θέμα του τραπεζιού, που οφείλουμε όλοι να τους τηρούμε και όχι γιατί απλά τυγχάνει να τρώμε... κινέζικο. Παράδειγμα, με το που θα σερβιριστεί μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού, δεν θα «πέσουμε με τα μούτρα» σε αυτή, γιατί αυτό σημαίνει πως δεν υπολογίζουμε την πείνα των γύρω μας. Από την άλλη κάθε φορά που σερβιριζόμαστε από κοινά πιάτα, δεν βάζουμε στο δικό μας τριπλή μερίδα. Αυτό δείχνει πάλι πως δεν σεβόμαστε τους γύρω μας με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο τραπέζι! Έτσι λοιπόν είτε τρώτε κινέζικο, είτε γιαπωνέζικο, ινδικό ή μεσογειακή κουζίνα αυτοί οι κανόνες οφείλουν, αν μη τι άλλο, να σας ακολουθούν! Το γλυκόξινο χοιρινό είναι αμερικάνικη εφεύρεση. Μύθος! Μύθοι γύρω από το κινέζικο φαγητόΕίτε το είχατε απορία, είτε αυτή την πληροφορία σας έδωσαν, εμείς σας αποκαλύπτουμε πως πρόκειται για ένα μεγάλο μύθο! Το γλυκόξινο χορινό κατάγεται από την επαρχία Jiangsu, και βρίσκεται στο κινέζικο τραπέζι από τον 18ο αιώνα. Επομένως πιο...κινέζικο δεν γίνεται! Η version της Καντόνας, το θέλει, χοιρινό με ζάχαρη και σος ξυδιού. Το γλυκόξινο, αποτελεί ένα από τα πιο φιλικά πιάτα σε όσους θέλουν να μπουν στην κινέζικη γαστρονομία μαλακά και με μια οικεία γεύση (αυτή του χοιρινού). Και φυσικά, όσοι το δοκιμάζουν, το λατρεύουν! Πηγή
Via
ίσον κινέζικο; Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί μύθους και πραγματικότητες για το κινέζικο φαγητό. Σάλτσα σόγιας ίσον κινέζικο; Μύθος! Μύθοι γύρω από το κινέζικο φαγητόΠολλοί, ακούγοντας «σάλτσα σόγιας», σκέφτονται αυτόματα κινέζικο φαγητό. Πολλοί περισσότεροι όμως, φτιάχνουν σάλτσα σόγιας, τη βάζουν στο φαγητό και είναι πεπεισμένοι πως αυτό έγινε με μιας κινέζικο! Μύθος! Οι Ιταλοί υποστηρίζουν, πως η σως σόγιας έχει το ρόλο του ελαιόλαδου στην κινέζικη κουζίνα, ο κανόνας των κινέζων όμως είναι άλλος! Συγκεκριμένα, όσο πιο φρέσκα είναι τα συστατικά, τόσο πιο λίγη σάλτσα σόγιας χρειάζεται! Αν λοιπόν έχετε ανάγκη να συνδιάσετε κάτι με το άκουσμα «κινέζικο φαγητό», τότε αυτό πρέπει να είναι η φρεσκάδα των υλικών! Οι μάγειρες στην Κίνα, «τρελαίνονται» να ζεματίζουν στον ατμό φρέσκα υλικά προσθέτοντας κομμάτια ginger, σε ψάρι στον ατμό ή
αλάτι και κομμάτια φρέσκου κρεμμυδιού σε κοτόπουλο ποσέ. Όσο για την σάλτσα σόγιας, να ξέρετε πως η χρησιμότητα της είναι, να υποκαθιστά το αλάτι και να λειτουργεί σαν υπόστρωμα άλλων καρυκευμάτων. Κάτι ιδιαίτερο στη γεύση δεν δίνει! Υπάρχουν κανόνες για να φας κινέζικο μαζί με... κινέζους. Μύθος! Σε όσους από εσάς έχετε μάθει, διαβάσει, ακούσει πως το κινέζικο δείπνο μοιάζει με μυστικό club με άγραφους κανόνες τους οποίους αν δε γνωρίζεις «κινδυνεύεις», ηρεμήστε! Αυτό αποτελεί έναν ακόμη μύθο. Ο κανόνας είναι ένας, να είστε απλά ταπεινοί και διακριτικοί. Μην νομίζετε πως και οι ίδιοι οι κινέζοι θυμούνται κανέναν κανόνα. Υπάρχουν κάποιοι απλοί και λογικοί κανόνες στο θέμα του τραπεζιού, που οφείλουμε όλοι να τους τηρούμε και όχι γιατί απλά τυγχάνει να τρώμε... κινέζικο. Παράδειγμα, με το που θα σερβιριστεί μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού, δεν θα «πέσουμε με τα μούτρα» σε αυτή, γιατί αυτό σημαίνει πως δεν υπολογίζουμε την πείνα των γύρω μας. Από την άλλη κάθε φορά που σερβιριζόμαστε από κοινά πιάτα, δεν βάζουμε στο δικό μας τριπλή μερίδα. Αυτό δείχνει πάλι πως δεν σεβόμαστε τους γύρω μας με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο τραπέζι! Έτσι λοιπόν είτε τρώτε κινέζικο, είτε γιαπωνέζικο, ινδικό ή μεσογειακή κουζίνα αυτοί οι κανόνες οφείλουν, αν μη τι άλλο, να σας ακολουθούν! Το γλυκόξινο χοιρινό είναι αμερικάνικη εφεύρεση. Μύθος! Μύθοι γύρω από το κινέζικο φαγητόΕίτε το είχατε απορία, είτε αυτή την πληροφορία σας έδωσαν, εμείς σας αποκαλύπτουμε πως πρόκειται για ένα μεγάλο μύθο! Το γλυκόξινο χορινό κατάγεται από την επαρχία Jiangsu, και βρίσκεται στο κινέζικο τραπέζι από τον 18ο αιώνα. Επομένως πιο...κινέζικο δεν γίνεται! Η version της Καντόνας, το θέλει, χοιρινό με ζάχαρη και σος ξυδιού. Το γλυκόξινο, αποτελεί ένα από τα πιο φιλικά πιάτα σε όσους θέλουν να μπουν στην κινέζικη γαστρονομία μαλακά και με μια οικεία γεύση (αυτή του χοιρινού). Και φυσικά, όσοι το δοκιμάζουν, το λατρεύουν! Πηγή
Via
Tags
Slider