Σας περίσσεψε ρύζι;

Αν σας έχει περισσέψει ρύζι, μην βιαστείτε να το πετάξτε.

Παρακάτω

είναι μερικοί τρόποι για να μετατρέψετε το απλό σκέτο ρύζι σας (ότι

είδος και αν είναι) σε ένα υπέροχο καινούργιο γεύμα ή συνοδευτικό. 1.

Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά: Σε ένα τηγάνι ρίξτε

λίγο λάδι, τσιγαρίστε λίγο σκόρδο και κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι σας

και ότι λαχανικό (τεμαχισμένο) σας βρίσκετε πρόχειρο στο ψυγείο. Αν

θέλετε να το εμπλουτίσετε μπορείτε επίσης να προσθέσετε μία ομελέτα

τεμαχισμένη και διάφορα μπαχαρικά. 2.

Ρυζοσαλάτα: Ανακατέψτε το ρύζι με διάφορα λαχανικά, την αγαπημένη σας σος, μπαχαρικά και μερικά φρέσκα βότανα. 3.

Σούπα: Χρησιμοποιείστε το για να φτιάξετε μία

οποιαδήποτε σούπα (ντοματόσουπα, κοτόσουπα,χορτόσουπα, κτλ), λίγα

μπαχαρικά και είστε έτοιμη σε λίγα λεπτά. 4.

Ρυζοκεφτεδάκια: Τα κάνετε μπαλάκια και βάζετε στην μέση ένα κομματάκι τυρί. Μετά τα πανάρετε και τα τηγανίζετε. 5.

Σαν Ρυζόγαλο: αλλά τσιγαρίστε το με λίγο βούτυρο, λίγη κανέλα, ζάχαρη και ρίξτε λίγο γάλα. 6.

Γεμιστά: ψιλοκόψτε μανιτάρια, τρίψτε το

αγαπημένο σας τυρί, ανακατέψτε και γεμίστε τις πράσινες πιπεριές σας

(κατσίκες), Ψήστε στο γκριλ. 7.

Πρωινό: Φάτε το σας πρωινό. Αν έχετε φούρνο

μικροκυμάτων ζεστάνετε το για 20 δευτερόλεπτα, ρίξτε από πάνω λίγη

ζάχαρη και προσθέστε γάλα. Φάτε το με το κουτάλι όπως τα δημητριακά σας.

Μπορείτε άνετα να προσθέστε και λίγη κανέλα. 8.

Κατάψυξη: μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη

για κάποια άλλη φορά. Να έχετε όμως στο νου σας πως όταν το βγάλετε θα

είναι λίγο στεγνό αλλά μπορείτε να του δώσετε ένα χούχλο (μία βράση με

ελάχιστο νερό για να το επαναφέρετε και απλά φάτε το με κάποια σάλτσα.

Αν στην τελική επιμένετε και θέλετε να το πετάξτε, αντί να καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ σας, ταΐστε ένα αδέσποτο.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη