Για να αποφευχθεί η σπατάλη ο ακόλουθος οδηγός αποθήκευσης φρούτων και λαχανικών θα σας βοηθήσει να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερο χρόνο, χωρίς μαυρίλες και σάπια σημεία στην επιφάνειά τους. Δείτε πώς μπορείτε να κρατήσετε ζωντανό κάθε φρούτο ή λαχανικό χωριστά, καθώς το καθένα έχει το δικό του τρόπο αποθήκευσης…
Μπανάνες – Αν αγοράσετε πράσινες, είναι καλύτερο να τις βάλετε σε φρουτιέρα, ενώ αν είναι ήδη ώριμες, η θέση τους στο ψυγείο μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της περαιτέρω ωρίμανσης.
Μήλα – Είναι καλύτερο να τα κρατήσετε μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά, καθώς παράγουν αέρια αιθυλενίου. Μπορούν να αποθηκευτούν είτε σε φρουτιέρα ή στο ψυγείο, όπου συνήθως παραμένουν φρέσκα για περίπου μία εβδομάδα.
Πεπόνια – Καρπούζια – Διατηρούνται άκοπα σε σκιερό μέρος και κομμένα πάντα στο ψυγείο, όπου πρέπει να καταναλωθούν τάχιστα.
Ντομάτες – Κρατήστε τες μακριά από το ψυγείο, καθώς θα σαπίσουν γρήγορα. Αποθηκεύστε τες σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα μπολ και μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας, όπως ο ήλιος ή η κουζίνα.
Φράουλες – Σε δοχεία στο ψυγείο και πλένοται λίγο πριν καταναλωθούν.
Εσπεριδοειδή – Στο ψυγείο, μέσα σε χάρτινη σακούλα. Ροδάκινα – Εκτός ψυγείο σε χάρτινη σακούλα αν είναι σκληρά και όταν ωριμάσουν στο ψυγείο.
Σταφύλια και τα κεράσια – Σε δοχεία στο ψυγείο και πλένονται λίγο πριν καταναλωθούν.
Κολοκυθάκια και πατάτες σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος, όπως ένα υπόγειο ή ένα ντουλάπι. Ραπανάκια, παντζάρια και καρότα στο ψυγείο.
Μπρόκολο και κουνουπίδι – Στο ψυγείο, μακριά από τα άλλα φρούτα και λαχανικά.
Πιπεριές – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 3 μέρες.
Σέλινο – Στο ψυγείο σε χάρτινη σακούλα. Μανιτάρια – Η υγρασία κάνει τα μανιτάρια γλοιώδη, έτσι είναι καλύτερο να παραμείνουν άπλυτα στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Σκόρδο & κρεμμύδια – Σε ένα σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άλλα τρόφιμα.
Αγγούρια – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά – Μαρούλι, σπανάκι κ.λπ. στο ψυγείο.
Φασολάκια – Στο ψυγείο.
Μελιτζάνα – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες.
Via
Μήλα – Είναι καλύτερο να τα κρατήσετε μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά, καθώς παράγουν αέρια αιθυλενίου. Μπορούν να αποθηκευτούν είτε σε φρουτιέρα ή στο ψυγείο, όπου συνήθως παραμένουν φρέσκα για περίπου μία εβδομάδα.
Πεπόνια – Καρπούζια – Διατηρούνται άκοπα σε σκιερό μέρος και κομμένα πάντα στο ψυγείο, όπου πρέπει να καταναλωθούν τάχιστα.
Ντομάτες – Κρατήστε τες μακριά από το ψυγείο, καθώς θα σαπίσουν γρήγορα. Αποθηκεύστε τες σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα μπολ και μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας, όπως ο ήλιος ή η κουζίνα.
Φράουλες – Σε δοχεία στο ψυγείο και πλένοται λίγο πριν καταναλωθούν.
Εσπεριδοειδή – Στο ψυγείο, μέσα σε χάρτινη σακούλα. Ροδάκινα – Εκτός ψυγείο σε χάρτινη σακούλα αν είναι σκληρά και όταν ωριμάσουν στο ψυγείο.
Σταφύλια και τα κεράσια – Σε δοχεία στο ψυγείο και πλένονται λίγο πριν καταναλωθούν.
Κολοκυθάκια και πατάτες σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος, όπως ένα υπόγειο ή ένα ντουλάπι. Ραπανάκια, παντζάρια και καρότα στο ψυγείο.
Μπρόκολο και κουνουπίδι – Στο ψυγείο, μακριά από τα άλλα φρούτα και λαχανικά.
Πιπεριές – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 3 μέρες.
Σέλινο – Στο ψυγείο σε χάρτινη σακούλα. Μανιτάρια – Η υγρασία κάνει τα μανιτάρια γλοιώδη, έτσι είναι καλύτερο να παραμείνουν άπλυτα στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Σκόρδο & κρεμμύδια – Σε ένα σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άλλα τρόφιμα.
Αγγούρια – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά – Μαρούλι, σπανάκι κ.λπ. στο ψυγείο.
Φασολάκια – Στο ψυγείο.
Μελιτζάνα – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες.
Via
Tags
Slider