Τυρόπιτα με μετσοβίτικο σεβρΥλικά συνταγής:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο εμπορίου (450γρ.-500γρ.)400γρ. φέτα200γρ. τυρί toma piemontese ή σεβρ μετσοβίσιο2 κ.σ. μαργαρίνη3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο1 αυγόπιπέρι Διαδικασία συνταγής:
Κάνουμε τη γέμιση: τρίβουμε τη φέτα και το τυρί, προσθέτουμε το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε το ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.Βουτυρώνουμε με πινελάκι. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'') και βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα κι αυτά ένα ένα. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο. cooklos.gr
Via
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο εμπορίου (450γρ.-500γρ.)400γρ. φέτα200γρ. τυρί toma piemontese ή σεβρ μετσοβίσιο2 κ.σ. μαργαρίνη3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο1 αυγόπιπέρι Διαδικασία συνταγής:
Κάνουμε τη γέμιση: τρίβουμε τη φέτα και το τυρί, προσθέτουμε το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε το ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.Βουτυρώνουμε με πινελάκι. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'') και βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα κι αυτά ένα ένα. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο. cooklos.gr
Via
Tags
ΕΙΔΗΣΕΙΣ