Κεφτεδάκια με ντομάτα, παραδοσιακά

Ενα ανατολίτικο αξεπέραστο πιάτο.

Ανατολίτικο πιάτο. Με τη διαφορά ότι οι Ανατολίτες δεν βάζουν αυγό και ψωμί στον κιμά. Αντίθετα, φτιάχνουν τα κεφτεδάκια τους με αρνίσιο κρέας για να γίνονται αφράτα.

Εμείς θα δοκιμάσουμε μια συνταγή που κάνει λίγο απ' όλα. Και θα αντικαταστήσουμε τον αρνίσιο κιμά με χοιρινό (προαιρετικά). Υλικά

για 4 άτομα

500 γρ. κιμά από μοσχάρι, ποντίκι ή λάπα

Προαιρετικά βάλετε και 200 γρ. κιμά χοιρινό

Λίγο ξερό ψωμί μουσκεμένο ή τριμμένο παξιμάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο

3 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί, ποιοτικό

Αλάτι, πιπέρι

3 ντομάτες πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες στο χέρι, όχι στο μπλέντερ

1 κουταλίτσα ζάχαρη

Λίγο ελαιόλαδο

Φρέσκια ή ξερή ρίγανη (προς το τέλος)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε πολύ καλά να μαλακώσουν

Πλάθουμε κεφτεδάκια μεγαλούτσικα στο μέγεθος

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, να μην καεί

Τηγανίζουμε προσεκτικά όλα τα κεφτεδάκια, να ροδίσουν καλά

Αν το λάδι και το τηγάνι δεν έχουν καεί (τότε θέλουν άλλαγμα), βάζουμε μέσα στο ίδιο τη ντομάτα ψιλοκομμένη στο χέρι

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη απαλά

Βάζουμε τη ρίγανη

Αφήνουμε να σιγοβράσει με ένα καπάκι επί 1/2 ώρα

Τόσο απλά! Είναι έτοιμο και πεντανόστιμο

Συνοδεύεται με τα πάντα, από ρύζι ως απλή πράσινη σαλάτα, χωριάτικη κλπ.

iefimerida

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη