Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο.
Πένες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα για το καθημερινό και Κυριακάτικο
τραπέζι που σίγουρα θα απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.
Υλικά 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 100-150 γρ. λιαστές ντομάτες σε βάζο στο λάδι 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους ή λωρίδες αλάτι, πάπρικα, λίγο μπούκοβο ή καγιέν 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 4-5 κ.σ. βούτυρο 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
300 γρ. ζυμαρικό πένες 1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 1 φλ. από το νερό που βράσατε τις πένες Εκτέλεση 1. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό “αλ τέντε” .
Κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τις βράσατε. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. 2. Εν τω μεταξύ, στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και κρατάτε 2 κ.σ. από το λάδι τους. Βάζετε σε τηγάνι τις 2 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Βγάζετε από το τηγάνι σε πιατέλα τις λιαστές ντομάτες και τις κόβετε σε μικρότερα κομματάκια.
3. Προσθέτετε στο ίδιο λάδι το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο πάπρικα [για χρώμα] και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1?-2? από κάθε πλευρά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε. 4. Προσθέτετε στο τηγάνι, το γάλα, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Βάλτε το τηγάνι πάλι στη φωτιά και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει το τυρί και έχετε μια κρεμμώδη σάλτσα.
5. Προσθέτετε τις πένες και 1/2 φλ. νερό από αυτό που κρατήσατε. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το βασιλικό και το καγιέν ή μπούκοβο, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει λίγα λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Δοκιμάζετε το αλάτι κατεβάζετε από τη φωτιά πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
sintayes
Via
Πένες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα για το καθημερινό και Κυριακάτικο
τραπέζι που σίγουρα θα απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.
Υλικά 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 100-150 γρ. λιαστές ντομάτες σε βάζο στο λάδι 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους ή λωρίδες αλάτι, πάπρικα, λίγο μπούκοβο ή καγιέν 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 4-5 κ.σ. βούτυρο 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
300 γρ. ζυμαρικό πένες 1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 1 φλ. από το νερό που βράσατε τις πένες Εκτέλεση 1. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό “αλ τέντε” .
Κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τις βράσατε. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. 2. Εν τω μεταξύ, στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και κρατάτε 2 κ.σ. από το λάδι τους. Βάζετε σε τηγάνι τις 2 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Βγάζετε από το τηγάνι σε πιατέλα τις λιαστές ντομάτες και τις κόβετε σε μικρότερα κομματάκια.
3. Προσθέτετε στο ίδιο λάδι το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο πάπρικα [για χρώμα] και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1?-2? από κάθε πλευρά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε. 4. Προσθέτετε στο τηγάνι, το γάλα, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Βάλτε το τηγάνι πάλι στη φωτιά και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει το τυρί και έχετε μια κρεμμώδη σάλτσα.
5. Προσθέτετε τις πένες και 1/2 φλ. νερό από αυτό που κρατήσατε. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το βασιλικό και το καγιέν ή μπούκοβο, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει λίγα λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Δοκιμάζετε το αλάτι κατεβάζετε από τη φωτιά πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
sintayes
Via
Tags
Slider