Σπετζοφάϊ με πιπεριές και μελιτζάνες

μπορεί να αντικαταστήσει ένα πλήρες γεύμα.

Σπετζοφάϊ για να απολαύσετε το ουζάκι ή το κρασάκι σας με μπόλικη φέτα και χωριάτικο ψωμί, που μπορεί φυσικά και να αντικαταστήσει ένα πλήρες γεύμα. Υλικά

250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα σε φετούλες 1/2 φλ. τσαγιού λάδι 1/2 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες σε φέτες 1/2 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε φέτες σε κύβους

[*] 1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους 1 κοφτό κ.σ. πελτέ 1/2 κ.σ. ζάχαρη λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι

Εκτέλεση

1. Κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε να μείνουν 1 ώρα σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν”, τις ξεπλένετε καλά, τις στίβετε όσο μπορείτε με το χέρι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. 2. Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και τις σοτάρετε με τις μελιτζάνες στο 1/2 φλ. λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, αλατίζετε και αφήνετε να σιγοψηθεί η σάλτσα για 15?. 3. Εν” τω μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι και το πολύ λίπος. 4. Προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για περίπου 15?-20? ακόμα. Σερβίρετε και το απολαμβάνετε με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μια κόκκινη μικρή καυτερή πιπερίτσα αν σας αρέσουν τα καυτερά καθώς επίσης και πατατούλες κομμένες κυδωνάτες για ένα πλήρες γεύμα.

sintayes

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη