Σπιτικό Κυριακάτικο φαγητό!!!
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι χτένι
3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
8 καρότα κομμένα στα 2 ή 3
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4-5 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 4
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα
πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο (για όσους αγαπούν τα καυτερά)
200 ml. ελαιόλαδο
6 πατάτες χοντροκομμένες (περασμένες για λίγο από το τηγάνι)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα πατατάκια) στη γάστρα και τα ανακατεύουμε.
Προσέχουμε το κρέας να είναι σκεπασμένο με τα λαχανικά.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,πάνω κάτω αντιστάσεις και ψήνουμε περίπου 3 ώρες (ανάλογα πόσο μαλακό θέλουμε το κρέας).
40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε στο φαγητό τις πατάτες που έχουμε προτηγανίσει.
Αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο με μια πλούσια γευστικότατη σάλτσα.
magyreuontas
Via
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι χτένι
3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
8 καρότα κομμένα στα 2 ή 3
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4-5 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 4
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα
πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο (για όσους αγαπούν τα καυτερά)
200 ml. ελαιόλαδο
6 πατάτες χοντροκομμένες (περασμένες για λίγο από το τηγάνι)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα πατατάκια) στη γάστρα και τα ανακατεύουμε.
Προσέχουμε το κρέας να είναι σκεπασμένο με τα λαχανικά.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,πάνω κάτω αντιστάσεις και ψήνουμε περίπου 3 ώρες (ανάλογα πόσο μαλακό θέλουμε το κρέας).
40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε στο φαγητό τις πατάτες που έχουμε προτηγανίσει.
Αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο με μια πλούσια γευστικότατη σάλτσα.
magyreuontas
Via