Για τα χτυπήματα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο και όχι πάγο..Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε δέκα φακελάκια τσάι μέντα, το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για μία εβδομάδα (SOS: μαύρα ούρα το πρωί) για αποτοξίνωση στον οργανισμό.
Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό.
Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά.
Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία. Ρίχνει και την πίεση.
Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
Για κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβια (ιονιστής).
Για ξεβούλωμα της μύτης βάζουμε μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές.
Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται o σίδηρος (όχι φέτα, όχι ξύδι).
Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πίλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.
Ποδόλουτρο με μαύρο τσάι κάθε βράδυ για είκοσι-τριάντα μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
Ποδόλουτρο με μία κουταλιά σόδα, μία κουταλιά αλάτι χοντρό και μία κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.
Σε ελληνικό καφέ στάζουμε δέκα σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.
Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.
Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν τριάντα πορτοκάλια) και να ενισχύουμε τον μεταβολισμό.
Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
Πράσινο αλάτι με κάλιο (με πράσινα γράμματα): δεν προκαλεί φούσκωμα, δεν ανεβάζει την πίεση.
Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα, ώστε να φύγει ο πόνος.
Βάζουμε στο ψυγείο χυμό από τρία λεμόνια με μία κουταλιά μέλι και πίνουμε μία κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.
Οι άντρες μετά το σεξ να ουρούν καθιστοί για να αδειάζει η κύστη και να καθαρίζει.
Όταν πέσει κάποιος κάτω και τα μάτια του είναι κλειστά τότε είναι λιποθυμία.
Καλό είναι να του σηκώσουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι.
Όταν πέσει κάποιος κάτω και τα μάτια του είναι ανοιχτά τότε είναι εγκεφαλικό.
Μπορούμε να χτυπήσουμε λίγο τη μύτη για να βγει αίμα ή να τρυπήσουμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).
Αν κάποιος έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι, είναι καρδιά.
Μπορούμε να βάλουμε μια ασπιρίνη κάτω από τη γλώσσα.
Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε στο θύμα να πιει ασπράδι αυγού. Το ασπράδι του αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
Αν βάλει το παιδί κάτι στη μύτη του βάζουμε να εισπνεύσει πιπέρι.
Φτερνίζεται και το βγάζει.
Για τα καψίματα:
1. Πρώτα πρώτα ψεκάζουμε με κρύο νερό ή οινόπνευμα την καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί και το κάψιμο του ιστού να σταματήσει.
2. Κατόπιν, απλώνουμε ασπράδια αυγού στην καμένη περιοχή. Τα ασπράδια περιέχουν φυσικό κολλαγόνο, δημιουργούν μια προστατευτική κρούστα και το δέρμα αναγεννιέται. Η γνώμη των ειδικών
Γιατροσόφι: Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο και όχι πάγο.
Η αλήθεια: Μόνο σε περίπτωση που μπορεί να προκληθεί μελάνιασμα μπορείτε να βάλετε λίγο βούτυρο. Ο πάγος καταπραΰνει τον πόνο επενεργώντας ως τοπικό αναισθητικό. Ταυτόχρονα προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων, ελαττώνοντας το πρήξιμο. Ωστόσο, αν το σημείο αιμορραγεί καλύτερα να τον αποφύγετε. Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Φλεγμονών του Νευρικού Συστήματος στο Οχάιο διαπίστωσαν ότι το «πάγωμα» της τραυματισμένης περιοχής εμποδίζει την παραγωγή μιας ορμόνης που παίζει κεντρικό ρόλο στον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του τραύματος και έτσι καθυστερεί η διαδικασία αποκατάστασης του τραύματος.
Γιατροσόφι: Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
Η αλήθεια: Σε καμία περίπτωση μην βάζετε μπατόνετα με πιπέρι στο αυτί σας, γιατί μπορεί να προκαλέσετε πρόβλημα στην περιοχή. Το πιθανότερο είναι να πονέσετε στο αυτί και να «ξεχάσετε» για λίγο τον πονόδοντο. Όμως ο πονόδοντος είναι προειδοποιητικό σημάδι της στοματικής κοιλότητας (σφράγισμα, απόστημα κ.λπ.) και χρειάζεται να επισκεφτείτε άμεσα έναν οδοντίατρο, αποφεύγοντας ωστόσο να βάζετε τσίπουρο ή ούζο στην περιοχή (μπορεί να προκληθεί έγκαυμα στα ούλα).
Γιατροσόφι: Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε δέκα φακελάκια τσάι μέντα, το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για μία εβδομάδα (SOS: μαύρα ούρα το πρωί) για αποτοξίνωση στον οργανισμό.
Η αλήθεια: Αν όντως θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση το μαύρο τσάι δεν θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε τις τοξίνες, γιατί περιέχει καφεΐνη, η οποία αντενδείκνυται σε κάθε προσπάθεια αποτοξίνωσης. Πιθανότατα το πράσινο τσάι ή κάποια βότανα να βοηθήσουν.
Γιατροσόφι: Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό ή βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά.
Η αλήθεια: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ρίγανη έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθώς περιέχει θυμόλη και καρβακρόλη, δύο έλαια που έχουν εξαιρετική δύναμη στην καταπολέμηση βακτηρίων. Επιπλέον, η θυμόλη, μαζί με ένα το ροσμαρινικό οξύ που βρίσκονται στη ρίγανη είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Επίσης, και η κανέλα είναι αντιβακτηριδιακή.
Για τη διάρροια και τα γαστρεντερολογικά προβλήματα ισχύει, για τον πυρετό μην είστε και τόσο σίγουροι. Ο πυρετός (αν είναι σύμπτωμα ίωσης) αποτελεί άμυνα του οργανισμού στην προσπάθειά του να πολεμήσει τις ιούς και τα βακτήρια και γι’ αυτόν τον λόγο ανεβάζει θερμοκρασία το σώμα μας.
Γιατροσόφι: Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία. Ρίχνει και την πίεση.
Η αλήθεια: Όντως η μαστίχα Χίου έχει την ιδιότητα να βοηθά στην πέψη. Ωστόσο δεν ρίχνει ακριβώς την πίεση, απλώς συμβάλλει στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αλλά από μόνη της δεν μπορεί να κάνει και θαύματα.
Γιατροσόφι: Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
Η αλήθεια: Βρείτε τί σας ταιριάζει καλύτερα: αφέψημα από δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ή μαντζουράνα, που συνήθως έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Γιατροσόφι: Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιονιστής).
Η αλήθεια: Κάθε κρύωμα οφείλεται σε κάποιον ιό. Υπάρχουν τουλάχιστον 200 τύποι ιοί που προκαλούν κρύωμα ή γρίπη και μεταφέρονται μέσω της επαφής (χέρια) και εισέρχονται μέσω της μύτης και του στόματος. Δεν υπάρχει τροφή που να… τραβάει τα μικρόβια. Μάλλον απομακρύνει τους επισκέπτες του ασθενή από κοντά του και έτσι δεν μπορούν να κολλήσουν!
Γιατροσόφι: Για ξεβούλωμα της μύτης βάζουμε μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές.
Η αλήθεια: Δεν είναι τόσο το κρεμμύδι που κάνει δουλειά στη βουλωμένη μύτη όσο η εισπνοή του ατμού. Εισπνέοντας τον ατμό από το ζεστό νερό οι ρινικές εκκρίσεις αποβάλλονται ευκολότερα. Μάλιστα ρίχνοντας και έλαιο ευκάλυπτου θα ανασάνετε καλύτερα.
Γιατροσόφι: Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται το σίδηρο (όχι φέτα, όχι ξύδι).
Η αλήθεια: Σωστό.
Γιατροσόφι: Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πίλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
Η αλήθεια: Κάνει πίλινγκ, αλλά δεν εξαφανίζει την κυτταρίτιδα. Η καφεΐνη είναι ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα αντικυτταριτιδικά προϊόντα αλλά μην πείθεστε ότι βάζοντας το κατακάθι του καφέ στο σώμα σας θα εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα.
Γιατροσόφι: Ποδόλουτρο με μαύρο τσάι κάθε βράδυ για είκοσι-τριάντα μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
Η αλήθεια: Η αντιμετώπιση των μυκητιάσεων θεωρείται δύσκολη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι περισσότερες θεραπείες καθιστούν τον μύκητα προσωρινά αδρανή, αντί να τον σκοτώνουν, με αποτέλεσμα να απαιτούν πολύ χρόνο για πλήρη θεραπεία. Επιπλέον, οι πάσχοντες, αντί να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή, συχνά προτιμούν τη χρήση καλλυντικών κρεμών που δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα επιδεινώνουν την κατάσταση. Το μαύρο τσάι το μόνο που ίσως μπορεί να κάνει είναι να μειώσει τα συμπτώματα της μυκητίασης, όπως η έντονη φαγούρα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θεραπεύει τους μύκητες.
Γιατροσόφι: Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
Η αλήθεια: Ο πονοκέφαλος μπορεί να αποτελεί στερητικό σύνδρομο για τους εθισμένους στην καφεΐνη, η οποία προκαλεί συστολή των αγγείων και περιέχεται σε αρκετά αναλγητικά-αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Headache and Pain, από ερευνητές του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο καφές μπορεί τόσο να προκαλέσει, όσο και να καταπολεμήσει τον πονοκέφαλο, αλλά ακόμη οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει σε μια εξήγηση για το πως τυχαίνει η επίδραση της καφεΐνης να είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο. Οι 10 σταγόνες λεμόνι που αναφέρεται στη συνταγή δεν ισχύουν.
Γιατροσόφι: Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
Η αλήθεια: Τη γνωρίζετε την αλήθεια, έχουν γραφτεί πολλά για τις ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας.
Γιατροσόφι: Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε στο θύμα να πιει ασπράδι αυγού. Το ασπράδι του αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
Η αλήθεια: Σε καμία περίπτωση δεν προκαλούμε εμετό όταν κάποιος καταπιεί χλώριο, γιατί είναι καυστικό και μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον οισοφάγο. Καλούμε το 166 ζητώντας οδηγίες και μεταφέρουμε άμεσα τον πάσχοντα στο νοσοκομείο. Μην δίνετε ποτέ να πιει κάποιος νερό ή γάλα εάν καταπιεί χλώριο.
Υ.Γ. Θα το εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν οι ειδικοί δώσουν τη γνώμη τους και για τα γιατροσόφια, στα οποία δεν έχει αναφερθεί η αλήθεια. Να θυμάστε ότι πολλά βότανα έχουν εξαιρετικές ιδιότητες, αλλά δεν κάνουν καλό σε όλους. Για παράδειγμα όσες βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή θηλάζουν και άτομα που πάσχουν από κάποια νοσήματα δεν πρέπει να ακολουθούν τα παραδοσιακά γιατροσόφια ή να κάνουν «τον γιατρό» γιατί η επίδρασή τους δεν είναι πάντα ευεργετική. Σε κάθε περίπτωση και προτού δοκιμάστε κάτι συμβουλευτείτε έναν ειδικό αναφέροντας πάντα το ιστορικό υγείας σας.
Πηγή
Via
Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε δέκα φακελάκια τσάι μέντα, το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για μία εβδομάδα (SOS: μαύρα ούρα το πρωί) για αποτοξίνωση στον οργανισμό.
Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό.
Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά.
Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία. Ρίχνει και την πίεση.
Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
Για κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβια (ιονιστής).
Για ξεβούλωμα της μύτης βάζουμε μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές.
Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται o σίδηρος (όχι φέτα, όχι ξύδι).
Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πίλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.
Ποδόλουτρο με μαύρο τσάι κάθε βράδυ για είκοσι-τριάντα μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
Ποδόλουτρο με μία κουταλιά σόδα, μία κουταλιά αλάτι χοντρό και μία κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.
Σε ελληνικό καφέ στάζουμε δέκα σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.
Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.
Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν τριάντα πορτοκάλια) και να ενισχύουμε τον μεταβολισμό.
Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
Πράσινο αλάτι με κάλιο (με πράσινα γράμματα): δεν προκαλεί φούσκωμα, δεν ανεβάζει την πίεση.
Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα, ώστε να φύγει ο πόνος.
Βάζουμε στο ψυγείο χυμό από τρία λεμόνια με μία κουταλιά μέλι και πίνουμε μία κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.
Οι άντρες μετά το σεξ να ουρούν καθιστοί για να αδειάζει η κύστη και να καθαρίζει.
Όταν πέσει κάποιος κάτω και τα μάτια του είναι κλειστά τότε είναι λιποθυμία.
Καλό είναι να του σηκώσουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι.
Όταν πέσει κάποιος κάτω και τα μάτια του είναι ανοιχτά τότε είναι εγκεφαλικό.
Μπορούμε να χτυπήσουμε λίγο τη μύτη για να βγει αίμα ή να τρυπήσουμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).
Αν κάποιος έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι, είναι καρδιά.
Μπορούμε να βάλουμε μια ασπιρίνη κάτω από τη γλώσσα.
Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε στο θύμα να πιει ασπράδι αυγού. Το ασπράδι του αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
Αν βάλει το παιδί κάτι στη μύτη του βάζουμε να εισπνεύσει πιπέρι.
Φτερνίζεται και το βγάζει.
Για τα καψίματα:
1. Πρώτα πρώτα ψεκάζουμε με κρύο νερό ή οινόπνευμα την καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί και το κάψιμο του ιστού να σταματήσει.
2. Κατόπιν, απλώνουμε ασπράδια αυγού στην καμένη περιοχή. Τα ασπράδια περιέχουν φυσικό κολλαγόνο, δημιουργούν μια προστατευτική κρούστα και το δέρμα αναγεννιέται. Η γνώμη των ειδικών
Γιατροσόφι: Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο και όχι πάγο.
Η αλήθεια: Μόνο σε περίπτωση που μπορεί να προκληθεί μελάνιασμα μπορείτε να βάλετε λίγο βούτυρο. Ο πάγος καταπραΰνει τον πόνο επενεργώντας ως τοπικό αναισθητικό. Ταυτόχρονα προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων, ελαττώνοντας το πρήξιμο. Ωστόσο, αν το σημείο αιμορραγεί καλύτερα να τον αποφύγετε. Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Φλεγμονών του Νευρικού Συστήματος στο Οχάιο διαπίστωσαν ότι το «πάγωμα» της τραυματισμένης περιοχής εμποδίζει την παραγωγή μιας ορμόνης που παίζει κεντρικό ρόλο στον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του τραύματος και έτσι καθυστερεί η διαδικασία αποκατάστασης του τραύματος.
Γιατροσόφι: Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
Η αλήθεια: Σε καμία περίπτωση μην βάζετε μπατόνετα με πιπέρι στο αυτί σας, γιατί μπορεί να προκαλέσετε πρόβλημα στην περιοχή. Το πιθανότερο είναι να πονέσετε στο αυτί και να «ξεχάσετε» για λίγο τον πονόδοντο. Όμως ο πονόδοντος είναι προειδοποιητικό σημάδι της στοματικής κοιλότητας (σφράγισμα, απόστημα κ.λπ.) και χρειάζεται να επισκεφτείτε άμεσα έναν οδοντίατρο, αποφεύγοντας ωστόσο να βάζετε τσίπουρο ή ούζο στην περιοχή (μπορεί να προκληθεί έγκαυμα στα ούλα).
Γιατροσόφι: Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε δέκα φακελάκια τσάι μέντα, το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για μία εβδομάδα (SOS: μαύρα ούρα το πρωί) για αποτοξίνωση στον οργανισμό.
Η αλήθεια: Αν όντως θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση το μαύρο τσάι δεν θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε τις τοξίνες, γιατί περιέχει καφεΐνη, η οποία αντενδείκνυται σε κάθε προσπάθεια αποτοξίνωσης. Πιθανότατα το πράσινο τσάι ή κάποια βότανα να βοηθήσουν.
Γιατροσόφι: Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό ή βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά.
Η αλήθεια: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ρίγανη έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθώς περιέχει θυμόλη και καρβακρόλη, δύο έλαια που έχουν εξαιρετική δύναμη στην καταπολέμηση βακτηρίων. Επιπλέον, η θυμόλη, μαζί με ένα το ροσμαρινικό οξύ που βρίσκονται στη ρίγανη είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Επίσης, και η κανέλα είναι αντιβακτηριδιακή.
Για τη διάρροια και τα γαστρεντερολογικά προβλήματα ισχύει, για τον πυρετό μην είστε και τόσο σίγουροι. Ο πυρετός (αν είναι σύμπτωμα ίωσης) αποτελεί άμυνα του οργανισμού στην προσπάθειά του να πολεμήσει τις ιούς και τα βακτήρια και γι’ αυτόν τον λόγο ανεβάζει θερμοκρασία το σώμα μας.
Γιατροσόφι: Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία. Ρίχνει και την πίεση.
Η αλήθεια: Όντως η μαστίχα Χίου έχει την ιδιότητα να βοηθά στην πέψη. Ωστόσο δεν ρίχνει ακριβώς την πίεση, απλώς συμβάλλει στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αλλά από μόνη της δεν μπορεί να κάνει και θαύματα.
Γιατροσόφι: Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
Η αλήθεια: Βρείτε τί σας ταιριάζει καλύτερα: αφέψημα από δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ή μαντζουράνα, που συνήθως έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Γιατροσόφι: Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιονιστής).
Η αλήθεια: Κάθε κρύωμα οφείλεται σε κάποιον ιό. Υπάρχουν τουλάχιστον 200 τύποι ιοί που προκαλούν κρύωμα ή γρίπη και μεταφέρονται μέσω της επαφής (χέρια) και εισέρχονται μέσω της μύτης και του στόματος. Δεν υπάρχει τροφή που να… τραβάει τα μικρόβια. Μάλλον απομακρύνει τους επισκέπτες του ασθενή από κοντά του και έτσι δεν μπορούν να κολλήσουν!
Γιατροσόφι: Για ξεβούλωμα της μύτης βάζουμε μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές.
Η αλήθεια: Δεν είναι τόσο το κρεμμύδι που κάνει δουλειά στη βουλωμένη μύτη όσο η εισπνοή του ατμού. Εισπνέοντας τον ατμό από το ζεστό νερό οι ρινικές εκκρίσεις αποβάλλονται ευκολότερα. Μάλιστα ρίχνοντας και έλαιο ευκάλυπτου θα ανασάνετε καλύτερα.
Γιατροσόφι: Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται το σίδηρο (όχι φέτα, όχι ξύδι).
Η αλήθεια: Σωστό.
Γιατροσόφι: Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πίλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
Η αλήθεια: Κάνει πίλινγκ, αλλά δεν εξαφανίζει την κυτταρίτιδα. Η καφεΐνη είναι ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα αντικυτταριτιδικά προϊόντα αλλά μην πείθεστε ότι βάζοντας το κατακάθι του καφέ στο σώμα σας θα εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα.
Γιατροσόφι: Ποδόλουτρο με μαύρο τσάι κάθε βράδυ για είκοσι-τριάντα μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
Η αλήθεια: Η αντιμετώπιση των μυκητιάσεων θεωρείται δύσκολη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι περισσότερες θεραπείες καθιστούν τον μύκητα προσωρινά αδρανή, αντί να τον σκοτώνουν, με αποτέλεσμα να απαιτούν πολύ χρόνο για πλήρη θεραπεία. Επιπλέον, οι πάσχοντες, αντί να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή, συχνά προτιμούν τη χρήση καλλυντικών κρεμών που δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα επιδεινώνουν την κατάσταση. Το μαύρο τσάι το μόνο που ίσως μπορεί να κάνει είναι να μειώσει τα συμπτώματα της μυκητίασης, όπως η έντονη φαγούρα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θεραπεύει τους μύκητες.
Γιατροσόφι: Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
Η αλήθεια: Ο πονοκέφαλος μπορεί να αποτελεί στερητικό σύνδρομο για τους εθισμένους στην καφεΐνη, η οποία προκαλεί συστολή των αγγείων και περιέχεται σε αρκετά αναλγητικά-αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Headache and Pain, από ερευνητές του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο καφές μπορεί τόσο να προκαλέσει, όσο και να καταπολεμήσει τον πονοκέφαλο, αλλά ακόμη οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει σε μια εξήγηση για το πως τυχαίνει η επίδραση της καφεΐνης να είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο. Οι 10 σταγόνες λεμόνι που αναφέρεται στη συνταγή δεν ισχύουν.
Γιατροσόφι: Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
Η αλήθεια: Τη γνωρίζετε την αλήθεια, έχουν γραφτεί πολλά για τις ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας.
Γιατροσόφι: Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε στο θύμα να πιει ασπράδι αυγού. Το ασπράδι του αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
Η αλήθεια: Σε καμία περίπτωση δεν προκαλούμε εμετό όταν κάποιος καταπιεί χλώριο, γιατί είναι καυστικό και μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον οισοφάγο. Καλούμε το 166 ζητώντας οδηγίες και μεταφέρουμε άμεσα τον πάσχοντα στο νοσοκομείο. Μην δίνετε ποτέ να πιει κάποιος νερό ή γάλα εάν καταπιεί χλώριο.
Υ.Γ. Θα το εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν οι ειδικοί δώσουν τη γνώμη τους και για τα γιατροσόφια, στα οποία δεν έχει αναφερθεί η αλήθεια. Να θυμάστε ότι πολλά βότανα έχουν εξαιρετικές ιδιότητες, αλλά δεν κάνουν καλό σε όλους. Για παράδειγμα όσες βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή θηλάζουν και άτομα που πάσχουν από κάποια νοσήματα δεν πρέπει να ακολουθούν τα παραδοσιακά γιατροσόφια ή να κάνουν «τον γιατρό» γιατί η επίδρασή τους δεν είναι πάντα ευεργετική. Σε κάθε περίπτωση και προτού δοκιμάστε κάτι συμβουλευτείτε έναν ειδικό αναφέροντας πάντα το ιστορικό υγείας σας.
Πηγή
Via