Το εστιατόριο «Tender Greens» στο Χόλιγουντα καινοτομεί και παράγει όλα τα λαχανικά και τα βότανα που χρησιμοποιεί στις συνταγές του σε κάθετους κήπους δίπλα στα πραπέζια των πελατών. «Θέλαμε να ενισχύσουμε την ιδέα της αστικής καλλιέργειας και να παρακινήσουμε τους ανθρώπους να πειραματιστούν με τους κάθετους κήπους. Βρήκαμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε κάθετες φάρμες στο εστιατόριο όπου καλλιεργούμε λαχανικά και βότανα για τις συνταγές μας.
Το πράσινο σε έναν εσωτερικό χώρο μπορεί κάλλιστα να μην είναι μόνο διακοσμητικό», λέει ο Erik Oberholtzer, συνιδρυτής του εστιατορίου. Ο χώρος διαθέτει 24 πύργους-φάρμες όπου εκεί φυτεύονται και καλλιεργούνται μαρούλια, βασιλικός, μαϊντανός, κρεμμύδια, ραπανάκια, χόρτα κ.λπ. τα οποία κόβονται επιτόπου για την παρασκευή των πιάτων. «Συλλέγουμε μία φορά την εβδομάδα και χρησιμοποιούμε τα λαχανικά όχι για ενιαία πιάτα ή για μια συνταγή αλλά για πολλά και διαφορετικά εδέσματα», συμπληρώνει.
Via
Via
Tags
Slider