Νουά κατσαρόλας λεμονάτο!

για οικογενειακά γεύματα αλλά και για το πιο ιδιαίτερο κάλεσμα

Μια συνταγή για ένα φαγητό αγαπημένο που καλύπτει όλα τα γούστα και είναι εύκολο στην παρασκευή του, για οικογενειακά γεύματα αλλά και για το πιο ιδιαίτερο κάλεσμα. Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι νουά *

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια

1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

το χυμό 1 1/2

λεμονιού

λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι ή βασιλικό

2 καρότα κομμένα σε

μακρόστενα μπαστουνάκια

2 πατάτες κομμένες σε κύβους [προαιρετικά]

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια.

Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγουμε μέσα τα δοντάκια σκόρδου.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω απ” όλες τις πλευρές το κρέας μας, για περίπου 10΄.

Προσθέτουμε τις πατάτες [προαιρετικά] το καρότο, το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή το βασιλικό

και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3΄περίπου.

Σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα περίπου. [Γυρίζουμε συχνά το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα].

Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λεμόνι.

Αφού βράσει το κρέας, το βγάζουμε σε σανίδα κοπής και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Εάν η σάλτσα είναι αραιή δυναμώνουμε τη φωτιά για 4΄-5΄ έως ότου εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες, δείγμα ότι έχει μελώσει, δέσει καλά η σάλτσα ή διαλύουμε κορν φλάουερ σε λίγο κρέας νερό και προσθέτουμε στο ζωμό συνεχίζοντας το βράσιμο για 2-3΄μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για νουά και φιλέτο ή κόντρα

Σερβίρετε με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανιτές ή και με ζυμαρικό για ένα νόστιμο χορταστικό γεύμα…

sintayes

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη