Ρεβιθάτο Μυτιλήνης

Είχατε φανταστεί ποτέ πόσο μπορεί να ταιριάζει γευστικά το μοσχάρι με τα ρεβύθια;

Υλικά

για 4 - 6 άτομα

1 κιλό μοσχάρι από το ποντίκι (ή χοιρινό λαιμό) κομμένο σε κύβους

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια κιλό ρεβίθια

200 ml ελαιόλαδο

κιλό τομάτες ώριμες χονδροκομμένες

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 κουτ. γλυκού σόδα

Αλάτι και ανάλογο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε νερό χλιαρό με τη σόδα και αφήστε να μουσκέψουν

Εάν θέλετε βάλτε τα σε μία πετσέτα και τρίψτε τα μεταξύ τους για να φύγουν οι φλούδες τους και ξεπλύνετε

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο θερμάνετε καλά και σωτάρετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια έως ότου ροδίσουν

Προσθέστε τα ρεβίθια, τις τομάτες , τον πελτέ και το αλατοπίπερο μαζί με 6-8 ποτήρια νερό και βράστε έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβίθια

altis

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη