ΥΛΙΚΑ 1 κ.σουπας βουτυρο λιωμενο 1/2 κ.γλυκου αλατι 1 κ.σουπας ζαχαρη 1 1/4 κουπας φρεσκο γαλα 2 αυγα χτυπημενα 1 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο 1 βανιλια(την προσθεσα εγω) 1 κ.σουπας κονιακ(την προσθεσα εγω)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ενα μπολ βαζουμε το κοσκινισμενο αλευρι,
προσθετουμε το αλατι,
την ζαχαρη την βανιλια
και τα ανακατευουμε.Στην συνεχεια προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα
το κρυο βουτυρο,το κονιακ
και λιγο λιγο το γαλα
ανακατευοντας με συρμα
μεχρι ο χυλος να γινει λειος(πρεπει να ειναι αραιος).Σκεπαζουμε το μειγμα και το αφηνουμε να σταθει για 1 ωρα στο ψυγειο.
Ζεσταινουμε ενα αντικολλητικο τηγανι με διαμετρο 18-20 εκ.και βαζουμε ενα
μικρο κομματι βουτυρο.
Με μια κουταλα η'ενα μικρο φλυτζανακι ριχνουμε μια μικρη ποσοτητα χυλου στο ζεστο τηγανι στο κεντρο του,
περιστρεφοντας το με γρηγορες κινησεις ωστε να απλωθει παντου.
Ψηνουμε για περιπου 30" την κρεπα. Μολις εμφανιστουν μικρες τρυπουλες στην επιφανεια της κρεπας
την
αναποδογυριζουμε για να ψηθει και απο την αλλη πλευρα.
την βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι και τις διατηρουμε ζεστες στον φουρνο στους 100 βαθμους μεχρι να τις ψησουμε ολες. Τις γεμιζουμε με ο,τι θελουμε εγω εβαλα μερεντα,μπανανα,
τριμμενα μπισκοτα τριμμενους ξηρους καρπους
και σιροπι σοκολατας,και ηταν φανταστικες.
Μπορειτε επισης να τις γεμισετε και με τυρια,αλαντικα κ.ο.κ. Αν θελετε αλμυρες αφαιρεστε την βανιλια και το κονιακ
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαρίγου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ενα μπολ βαζουμε το κοσκινισμενο αλευρι,
προσθετουμε το αλατι,
την ζαχαρη την βανιλια
και τα ανακατευουμε.Στην συνεχεια προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα
το κρυο βουτυρο,το κονιακ
και λιγο λιγο το γαλα
ανακατευοντας με συρμα
μεχρι ο χυλος να γινει λειος(πρεπει να ειναι αραιος).Σκεπαζουμε το μειγμα και το αφηνουμε να σταθει για 1 ωρα στο ψυγειο.
Ζεσταινουμε ενα αντικολλητικο τηγανι με διαμετρο 18-20 εκ.και βαζουμε ενα
μικρο κομματι βουτυρο.
Με μια κουταλα η'ενα μικρο φλυτζανακι ριχνουμε μια μικρη ποσοτητα χυλου στο ζεστο τηγανι στο κεντρο του,
περιστρεφοντας το με γρηγορες κινησεις ωστε να απλωθει παντου.
Ψηνουμε για περιπου 30" την κρεπα. Μολις εμφανιστουν μικρες τρυπουλες στην επιφανεια της κρεπας
την
αναποδογυριζουμε για να ψηθει και απο την αλλη πλευρα.
την βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι και τις διατηρουμε ζεστες στον φουρνο στους 100 βαθμους μεχρι να τις ψησουμε ολες. Τις γεμιζουμε με ο,τι θελουμε εγω εβαλα μερεντα,μπανανα,
τριμμενα μπισκοτα τριμμενους ξηρους καρπους
και σιροπι σοκολατας,και ηταν φανταστικες.
Μπορειτε επισης να τις γεμισετε και με τυρια,αλαντικα κ.ο.κ. Αν θελετε αλμυρες αφαιρεστε την βανιλια και το κονιακ
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαρίγου
Tags
Νέα