Πανεύκολο και υπέροχο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκαλιού από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
Για το κέικ: 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο 4 αυγά 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού ξύσμα 1 πορτοκαλιού Για το σιρόπι: 800 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 100 γρ. ζάχαρη φλούδες από 1 πορτοκάλι Εκτέλεση
Για το κέικ: 1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. 2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. 3. Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή σε μικρή φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει στεγνό αποσύρουμε από το φούρνο. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο κατά μέρος να χλιαρύνει το σιρόπι. Έπειτα περιχύνουμε το ζεστό κέικ και αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τις φέτες πορτοκαλιού και γαρνίρουμε το κέικ.
Via
Υλικά
Για το κέικ: 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο 4 αυγά 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού ξύσμα 1 πορτοκαλιού Για το σιρόπι: 800 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 100 γρ. ζάχαρη φλούδες από 1 πορτοκάλι Εκτέλεση
Για το κέικ: 1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. 2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. 3. Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή σε μικρή φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει στεγνό αποσύρουμε από το φούρνο. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο κατά μέρος να χλιαρύνει το σιρόπι. Έπειτα περιχύνουμε το ζεστό κέικ και αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τις φέτες πορτοκαλιού και γαρνίρουμε το κέικ.
Via
Tags
Slider