οι παλιές μαγείρισσες ξέρουν από ένστικτο, πως "το χέρι" είναι που κάνει τη διαφορά
Από την παλιά ταβέρνα του Μπαδά, στη Χαλκίδα, έχουν περάσει πολλοί, από το Γιάννη Σκαρίμπα μέχρι τη Σωτηρία Μπέλου. Σήμερα, μπορεί να λέγεται Piatto και να μαγειρεύει πιο δημιουργικά, όμως από το μενού δεν λείπουν τα φημισμένα κεφτεδάκια της κυρίας Σοφίας Μπαδά, η οποία μπορεί να λέει ότι πια αποσύρθηκε αλλά όλη μέρα στην κουζίνα είναι και εννοείται, δεν αφήνει κανέναν άλλο να καταπιαστεί με τα δικά της κεφτεδάκια. Ίσως γιατί οι παλιές μαγείρισσες ξέρουν από ένστικτο, πως "το χέρι" είναι που κάνει τη διαφορά και καθένας έχει το δικό του.
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. ρίγανη και 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1/2 κ.γ. δυόσμο ξερό και ένα μικρό ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
200 γρ. ψύχα από χωριάτικο ψωμί μουλιασμένη
1 σφηνάκι ξύδι
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στίβουμε καλά το ψωμί.
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το υπομονετικό ζύμωμα. Από 5 ως 10 λεπτά, έτσι ώστε να αναμειχτούν καλά όλα τα υλικά.
Αφήνουμε τον κιμά μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τους κεφτέδες αρκετά μεγάλους για να βγουν αφράτοι, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, γυρίζοντάς τους δυό φορές μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
pirouni
Via
Από την παλιά ταβέρνα του Μπαδά, στη Χαλκίδα, έχουν περάσει πολλοί, από το Γιάννη Σκαρίμπα μέχρι τη Σωτηρία Μπέλου. Σήμερα, μπορεί να λέγεται Piatto και να μαγειρεύει πιο δημιουργικά, όμως από το μενού δεν λείπουν τα φημισμένα κεφτεδάκια της κυρίας Σοφίας Μπαδά, η οποία μπορεί να λέει ότι πια αποσύρθηκε αλλά όλη μέρα στην κουζίνα είναι και εννοείται, δεν αφήνει κανέναν άλλο να καταπιαστεί με τα δικά της κεφτεδάκια. Ίσως γιατί οι παλιές μαγείρισσες ξέρουν από ένστικτο, πως "το χέρι" είναι που κάνει τη διαφορά και καθένας έχει το δικό του.
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. ρίγανη και 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1/2 κ.γ. δυόσμο ξερό και ένα μικρό ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
200 γρ. ψύχα από χωριάτικο ψωμί μουλιασμένη
1 σφηνάκι ξύδι
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στίβουμε καλά το ψωμί.
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το υπομονετικό ζύμωμα. Από 5 ως 10 λεπτά, έτσι ώστε να αναμειχτούν καλά όλα τα υλικά.
Αφήνουμε τον κιμά μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τους κεφτέδες αρκετά μεγάλους για να βγουν αφράτοι, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, γυρίζοντάς τους δυό φορές μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
pirouni
Via
Tags
Slider