Λεχματζούν! Η πίτσα της Ανατολής!

μια πολύ νόστιμη λιχουδιά.

Υλικά: Για την ζύμη

500γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

1/2 κ.γ αλάτι

νερό όσο πάρει

Για την γέμιση

350γρ κιμά αρνίσιο ή μοσχαρισιο ή ανάμεικτο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες

3-4 κ.σ ψιλοκομμένο μαιντανό

1 κ.σ πάπρικα γλυκιά

αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Βούτυρο λιωμένο

λεμόνι

γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι με την μαγιά

Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,το κρεμμύδι,το σκόρδο,την πάπρικα,την ντομάτα,τον μαιντανό,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε να ανακατευτούν χωρίς να ζυμώσουμε

Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλές λεπτές πιτούλες

Σε κάθε πίτα απλώνουμε μια λεπτή στρώση γέμισης

Τοποθετούμε τις πίτες σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά

Περιχύνουμε με βούτυρο λιωμένο και σερβίρουμε με λεμόνι και γιαούρτι olgascuisine

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη