Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο.
Απολαύστε τες σαν συνοδευτικό με τα ψητά σας. Υλικά
5 πατάτες καθαρισμένες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλα δενδρολίβανου 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού [125 ml] παρθένο ελαιόλαδο 40 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο αλάτι , λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Τρυπάτε τις πατάτες ολόκληρες παντού με ένα πιρούνι, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές για μια ώρα. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
3. Μόλις κρυώσουν τις κόβετε σε κομμάτια 3 εκ. και τις βάζετε πάλι στο ταψί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, περιχύνετε με το λάδι, πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το μπούκοβο,
χονδρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τα κομματάκια βουτύρου.
4. Ψήνετε τις πατάτες στο επάνω ράφι του φούρνου για 15?-20?, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.
sintayes
Via
Απολαύστε τες σαν συνοδευτικό με τα ψητά σας. Υλικά
5 πατάτες καθαρισμένες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλα δενδρολίβανου 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού [125 ml] παρθένο ελαιόλαδο 40 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο αλάτι , λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Τρυπάτε τις πατάτες ολόκληρες παντού με ένα πιρούνι, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές για μια ώρα. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
3. Μόλις κρυώσουν τις κόβετε σε κομμάτια 3 εκ. και τις βάζετε πάλι στο ταψί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, περιχύνετε με το λάδι, πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το μπούκοβο,
χονδρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τα κομματάκια βουτύρου.
4. Ψήνετε τις πατάτες στο επάνω ράφι του φούρνου για 15?-20?, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.
sintayes
Via
Tags
Slider