Γιατί το φαγητό που τρώμε κατά τη διάρκεια πολύωρων πτήσεων έχει διαφορετική γεύση; Δεν φταίει ο σεφ!
Ο Grant Mickels, executive chef και υπεύθυνος των LSG Sky Chefs της Lufthansa, αναφέρει πως στα 35.000 πόδια οι επιβάτες χάνουν την αίσθηση της γεύσης.
Μετά από έρευνα του Ινστιτούτου Fraunhofer, διαπιστώθηκε γιατί ένα πιάτο που είναι νόστιμο σε ένα καλό εστιατόριο δεν είναι νόστιμο στον αέρα, κάνοντας ένα πείραμα: τρώγοντας το ίδιο φαγητό στο έδαφος και σε πτήση.
Η ατμόσφαιρα ενός θαλάμου υπό πίεση που βρίσκεται στα 8.000 πόδια, σε συνδυασμό με τον δροσερό, ξηρό αέρα της καμπίνας μουδιάζει τη γεύση, όπως όταν κάποιος είναι κρυωμένος. Έτσι χάνουμε την αίσθηση του γλυκού ή του αλμυρού κατά 30% και η μειωμένη υγρασία στο αεροσκάφος εξασθενεί τους οσφρητικούς μας αισθητήρες. Εκτός όμως από αυτό, και ο χρόνος που χρειάζεται ένα γεύμα για να ταξιδέψει από το catering στον επιβάτη χειροτερεύει την κατάσταση.
Πηγή
Via
Ο Grant Mickels, executive chef και υπεύθυνος των LSG Sky Chefs της Lufthansa, αναφέρει πως στα 35.000 πόδια οι επιβάτες χάνουν την αίσθηση της γεύσης.
Μετά από έρευνα του Ινστιτούτου Fraunhofer, διαπιστώθηκε γιατί ένα πιάτο που είναι νόστιμο σε ένα καλό εστιατόριο δεν είναι νόστιμο στον αέρα, κάνοντας ένα πείραμα: τρώγοντας το ίδιο φαγητό στο έδαφος και σε πτήση.
Η ατμόσφαιρα ενός θαλάμου υπό πίεση που βρίσκεται στα 8.000 πόδια, σε συνδυασμό με τον δροσερό, ξηρό αέρα της καμπίνας μουδιάζει τη γεύση, όπως όταν κάποιος είναι κρυωμένος. Έτσι χάνουμε την αίσθηση του γλυκού ή του αλμυρού κατά 30% και η μειωμένη υγρασία στο αεροσκάφος εξασθενεί τους οσφρητικούς μας αισθητήρες. Εκτός όμως από αυτό, και ο χρόνος που χρειάζεται ένα γεύμα για να ταξιδέψει από το catering στον επιβάτη χειροτερεύει την κατάσταση.
Πηγή
Via