απλά και φανταστικά... υπέροχα
Υλικά
Για τη ζύμη
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
250 γραμμ. βιτάμ
Για τη γέμιση
300 γραμμ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
150 γραμμ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Και ακόμα
1 κρόκο αυγού
2-3 κουταλιές παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ, με το ειδικό εξάρτημα που λέγεται γάντζος, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ (χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι με διάμετρο περίπου 8 εκ.), κόβουμε στρογγυλά δισκάκια ζύμης.
Βάζουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και κλείνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα, πιέζοντας τις άκρες τους με ένα πιρούνι για να ενωθούν.< Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τον κρόκο με τις 2 κουταλιές γάλα και με το μίγμα αυτό αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τον παπαρουνόσπορο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 30? περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
theonewithallthetastes
Via
Υλικά
Για τη ζύμη
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
250 γραμμ. βιτάμ
Για τη γέμιση
300 γραμμ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
150 γραμμ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Και ακόμα
1 κρόκο αυγού
2-3 κουταλιές παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ, με το ειδικό εξάρτημα που λέγεται γάντζος, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ (χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι με διάμετρο περίπου 8 εκ.), κόβουμε στρογγυλά δισκάκια ζύμης.
Βάζουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και κλείνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα, πιέζοντας τις άκρες τους με ένα πιρούνι για να ενωθούν.< Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τον κρόκο με τις 2 κουταλιές γάλα και με το μίγμα αυτό αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τον παπαρουνόσπορο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 30? περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
theonewithallthetastes
Via
Tags
Slider