νόστιμη και παραδοσιακή
Τι χρειαζόμαστε: κιλό ρεβίθια
5-6 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα
4-6 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 8-12 ώρες.
Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραδοσιακά κλείνουμε τη γάστρα με ένα ζυμαράκι που έχουμε φτιάξει με αλεύρι και νερό.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη στο ζυμαράκι, αν θέλουμε να το φάμε μετά.
sintagoulis
Via
Τι χρειαζόμαστε: κιλό ρεβίθια
5-6 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα
4-6 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 8-12 ώρες.
Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραδοσιακά κλείνουμε τη γάστρα με ένα ζυμαράκι που έχουμε φτιάξει με αλεύρι και νερό.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη στο ζυμαράκι, αν θέλουμε να το φάμε μετά.
sintagoulis
Via
Tags
Νέα