Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε…!!!
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό μανιτάρια
6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
250 γρ κασέρι, τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά ξερό θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε σ’ ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας.
Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τη ντομάτα και αφήνετενα πάρει βράση.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το θυμάρι.
Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σ’ ένα στρογγυλό πήλινο και το φουρνίζετε στους 170°C, για μισή ώρα περίπου.
Το βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε το μισό τριμμένο κασέρι και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε με το άλλο μισό και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη.
Το σερβίρετε ζεστό-ζεστό στο τραπέζι.
gourmed
Via
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό μανιτάρια
6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
250 γρ κασέρι, τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά ξερό θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε σ’ ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας.
Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τη ντομάτα και αφήνετενα πάρει βράση.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το θυμάρι.
Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σ’ ένα στρογγυλό πήλινο και το φουρνίζετε στους 170°C, για μισή ώρα περίπου.
Το βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε το μισό τριμμένο κασέρι και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε με το άλλο μισό και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη.
Το σερβίρετε ζεστό-ζεστό στο τραπέζι.
gourmed
Via
Tags
Slider