Ένα εξαιρετικό φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια με πιπεριές μαγειρεμένα στη κατσαρόλα. Υλικά συνταγής Για τα μπιφτέκια:
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μεγάλη φέτα ψωμί 2 ημερών, μουλιασμένο και στυμμένο
1 αυγό
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
70 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
αλάτι πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού ξερή μυζήθρα, τριμμένη [προαιρετικά]
Για τα λαχανικά:
6 πιπεριές κέρατα, καθαρισμένες και κομμένες σε τρία κομμάτια η καθεμία
6 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και κομμένες σε τρία κομμάτια η καθεμία
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε 6 – 8 κομμάτια η καθεμία
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Για τα μπιφτέκια: Βάζετε σε μπολ το κιμά, το κρεμμύδι, το στυμμένο ψωμί, το αυγό, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί [προαιρετικά] και ζυμώνετε.
Το επιθυμητό είναι να έχετε ένα αφράτο και μαλακό μείγμα.
Αν είναι πηχτό, ζυμώνετε βουτώντας τα χέρια σας σε ένα μπολ με νερό. Πλάθετε 8 μπιφτέκια.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζετε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές, για λίγα λεπτά, χωρίς να τα ψήσετε καλά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Για τα λαχανικά: Σε μεγάλο μπολ βάζετε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε, τα ανακατεύετε ελαφρώς και στρώνετε τη μισή ποσότητα σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
Από πάνω τοποθετείτε τα μπιφτέκια, σε μονή στρώση και τα καλύπτετε με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Καθώς ζεσταίνονται, τα λαχανικά αρχίζουν να βγάζουν υγρά που θα κοχλάσουν.
Τότε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν χρειαστεί, ρίχνετε 100 – 200 ml επιπλέον νερό απλώς για να μη στεγνώσουν.
sintayes
Via
Πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια με πιπεριές μαγειρεμένα στη κατσαρόλα. Υλικά συνταγής Για τα μπιφτέκια:
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μεγάλη φέτα ψωμί 2 ημερών, μουλιασμένο και στυμμένο
1 αυγό
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
70 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
αλάτι πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού ξερή μυζήθρα, τριμμένη [προαιρετικά]
Για τα λαχανικά:
6 πιπεριές κέρατα, καθαρισμένες και κομμένες σε τρία κομμάτια η καθεμία
6 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και κομμένες σε τρία κομμάτια η καθεμία
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε 6 – 8 κομμάτια η καθεμία
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Για τα μπιφτέκια: Βάζετε σε μπολ το κιμά, το κρεμμύδι, το στυμμένο ψωμί, το αυγό, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί [προαιρετικά] και ζυμώνετε.
Το επιθυμητό είναι να έχετε ένα αφράτο και μαλακό μείγμα.
Αν είναι πηχτό, ζυμώνετε βουτώντας τα χέρια σας σε ένα μπολ με νερό. Πλάθετε 8 μπιφτέκια.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζετε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές, για λίγα λεπτά, χωρίς να τα ψήσετε καλά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Για τα λαχανικά: Σε μεγάλο μπολ βάζετε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε, τα ανακατεύετε ελαφρώς και στρώνετε τη μισή ποσότητα σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
Από πάνω τοποθετείτε τα μπιφτέκια, σε μονή στρώση και τα καλύπτετε με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Καθώς ζεσταίνονται, τα λαχανικά αρχίζουν να βγάζουν υγρά που θα κοχλάσουν.
Τότε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν χρειαστεί, ρίχνετε 100 – 200 ml επιπλέον νερό απλώς για να μη στεγνώσουν.
sintayes
Via
Tags
Slider