Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική συνταγή από μηλόξυδο για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα και τα πεπτικά προβλήματα...
Ποσότητα: 1/4 – 1/2 της κούπας (εξαρτάται από τον αποχυμωτή) Χρόνος παρασκευής: 5-10 λεπτά Συστατικά 1/4 κόκκινο κρεμμύδι ρίζα τζίντζερ 12 εκ. (5 εκ. αν δεν έχετε αποχυμωτή) 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο μία πρέζα πιπέρι καγιέν 1 λάιμ 1 λεμόνι 2 σκελίδες σκόρδο Θα χρειαστείτε επίσης αποχυμωτή ή τρίφτη Οδηγίες Βάλτε στον αποχυμωτή το κρεμμύδι και 10 εκ. ρίζα τζίντζερ (Προσοχή: αν έχετε φυγοκεντρικό αποχυμωτή φορέστε γυαλιά-μάσκες ή κάποιο κάλυμμα στα μάτια, διότι το κρεμμύδι θα τα κάνει να δακρύσουν πολύ!).
Ποσότητα: 1/4 – 1/2 της κούπας (εξαρτάται από τον αποχυμωτή) Χρόνος παρασκευής: 5-10 λεπτά Συστατικά 1/4 κόκκινο κρεμμύδι ρίζα τζίντζερ 12 εκ. (5 εκ. αν δεν έχετε αποχυμωτή) 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο μία πρέζα πιπέρι καγιέν 1 λάιμ 1 λεμόνι 2 σκελίδες σκόρδο Θα χρειαστείτε επίσης αποχυμωτή ή τρίφτη Οδηγίες Βάλτε στον αποχυμωτή το κρεμμύδι και 10 εκ. ρίζα τζίντζερ (Προσοχή: αν έχετε φυγοκεντρικό αποχυμωτή φορέστε γυαλιά-μάσκες ή κάποιο κάλυμμα στα μάτια, διότι το κρεμμύδι θα τα κάνει να δακρύσουν πολύ!).
Αν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τρίφτη. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε μόνο 3 εκ. τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το μηλόξυδο, το πιπέρι καγιέν, τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, 3 εκ. τζίντζερ (τριμμένο στον τρίφτη) και το σκόρδο (επίσης τριμμένο στον τρίφτη) και ανακατέψτε τα υλικά. Για να το πιείτε, βάλτε 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε 1 κουταλιά της σούπας νερό. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι και 18 μήνες.
Το παρασκεύασμα έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι κατάλληλη και για το κρυολόγημα
periergaa.blogspot.com
Via
Via