Το πιο εύκολο και πεντανόστιμο παστίτσιο!!!!
Θέλεις να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο μοντέρνο που δεν θα σε κρατήσει για πολλές ώρες στην κουζίνα. Το σκέφτεσαι και καταλήγεις πάλι σε μια από τα ίδια.
Όμως αυτό που λαχταράς είναι παστίτσιο ή σουφλε αλλά ποιος κάθεται
να κάνει μπεσαμέλ; Και αν σου έλεγα πως σου έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για παστίτσιο/σουφλέ δεν θα σε βάζαμε σε πειρασμό;
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 καρότο 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. κονιάκ 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες λίγος μαϊντανός αλάτι πιπέρι 500 γρ. κοφτό μακαρόνι 250 γρ. φέτα 250 γρ. γραβιέρα 1 κεσές γιαούρτι 6 αβγά 6 φλ. γάλα 2 φλ. νερό λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. βούτυρο προαιρετικά Εκτέλεση
Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά. Σβήνουμε με κονιάκ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε λίγο μαιντανό.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη, την γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, μοσχοκάρυδο αλάτι , πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι και τον κιμά.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα. argyro
Via
Θέλεις να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο μοντέρνο που δεν θα σε κρατήσει για πολλές ώρες στην κουζίνα. Το σκέφτεσαι και καταλήγεις πάλι σε μια από τα ίδια.
Όμως αυτό που λαχταράς είναι παστίτσιο ή σουφλε αλλά ποιος κάθεται
να κάνει μπεσαμέλ; Και αν σου έλεγα πως σου έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για παστίτσιο/σουφλέ δεν θα σε βάζαμε σε πειρασμό;
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 καρότο 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. κονιάκ 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες λίγος μαϊντανός αλάτι πιπέρι 500 γρ. κοφτό μακαρόνι 250 γρ. φέτα 250 γρ. γραβιέρα 1 κεσές γιαούρτι 6 αβγά 6 φλ. γάλα 2 φλ. νερό λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. βούτυρο προαιρετικά Εκτέλεση
Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά. Σβήνουμε με κονιάκ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε λίγο μαιντανό.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη, την γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, μοσχοκάρυδο αλάτι , πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι και τον κιμά.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα. argyro
Via