Χιώτικοι Πατατοκεφτέδες

Υπέροχοι πατατοκεφτέδες...

Υλικά

1 κιλό πατάτες

1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο


3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο

2 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι απο τα ασπράδια)

φρυγανιά τριμμένη 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Μαστέλο Αλμυρό Λάδι για τηγάνισμα πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε,τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο ,το τριμμένο Μαστέλο Αλμυρό, πιπέρι, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

3. Πλάθουμε μπαλάκια, τα κυλάμε στην φρυγανιά, έπειτα στο ασπράδι που έχουμε χτυπήσει, μέχρι να ασπρίσει ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

sintayes

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη