Παράνομα διπλώματα οδήγησης: Απειλές, πυροβολισμοί και ψευδείς καταγγελίες εις βάρος έντιμων υπαλλήλων για να τους
απομακρύνουν από τη θέση τους – Ο κώδικας επικοινωνίας των μελών της οργάνωσηςΜέσα από την υπόθεση με τα παράνομα διπλώματα οδήγησης βγήκαν πολλά περισσότερα από μια σπείρα που προσπαθούσε να πλουτίσει. Μια ολόκληρη εγκληματική οργάνωση, η οποία στον βωμό του χρήματος δεν δίσταζε να απειλήσει, να πυροβολήσει, να ληστέψει αλλά και να κατηγορήσει ψευδώς, προκειμένου να μην μαθευτεί η βρώμικη δουλειά της.
Πηγές του Newsbomb.gr φέρνουν στο φως τον τρόπο δράσης μερικών από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι απειλούσαν τίμιους διευθυντές, ώστε να μην γίνουν γνωστές και να μην σταματήσουν οι «δουλειές» τους. Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, που περιλάμβανε Έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι ανήκαν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και μάζευαν σακούλες με χρήματα και τα μοιράζονταν μεταξύ τους. Συγκλονιστικό είναι ότι αναλόγως τη θέση που είχαν, συγκέντρωναν μέχρι και 10.000 ευρώ την εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι μετά από πολύωρη απολογία κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρία άτομα, τα οποία ήταν και τα αρχηγικά μέλη και είχαν σχολές οδηγών, ενώ θα ανακληθούν τα διπλώματα σε όσους κατάφερε η αστυνομία να ταυτοποιήσει ότι βγάλανε τα έγγραφα μέσα από την παράτυπη διαδικασία. Εκτός αυτών λουκέτο φαίνεται ότι θα μπει και στις σχολές που δρούσαν εκτός νομιμότητας. Η υπόθεση επικεντρώθηκε γύρω από τις Διευθύνσεις Χολαργού και Αμαρουσίου, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ίδια συμβαίνουν Περιστέρι και Πειραιά ενώ στην Ελευσίνα πιστεύεται ότι γίνεται «πάρτι» παρατυπίας.
Ο διευθυντής που έκανε τίμια δουλειά και θέλησαν να τον «ρίξουν»
Πρόκειται για ένα από τα δύο άτομα που από τμηματάρχες έγιναν διευθυντές και ήρθαν αντιμέτωποι με πολλές παράνομες ενέργειες, τις οποίες ήθελαν να σταματήσουν. Ο συγκεκριμένος κύριος ανέλαβε διευθυντής όμως πολύ γρήγορα βρέθηκε μπλεγμένος σε ψευδή υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης. Στο κινητό ενός από τα αρχηγικά μέλη βρέθηκε φωτογραφία της εν λόγω καταγγελίας με την υπόμνηση ότι ακολουθεί και επόμενη για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας, γεγονότα τα οποία καταδεικνύουν τις μεθοδεύσεις τους για να τον μετακινήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία στον Χολαργό διέθετε έναν ανιχνευτή φάσματος συχνοτήτων, τον οποίο χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο διευθυντής για να καταλαβαίνει ποιοι είναι καλωδιωμένοι. Έτσι υπάλληλοι αποφάσισαν να χαλάσουν το μηχάνημα προκειμένου να μην μπορεί να εντοπίζει τους υποψηφίους.
Πυροβόλησαν το όχημα τίμιας διευθύντριας για να την προειδοποιήσουν
Ανατριχιαστικοί είναι οι διάλογοι μελών της οργάνωσης, οι οποίοι ήθελαν να «προειδοποιήσουν»
την τίμια διευθύντρια ρίχνοντάς της σφαίρες στο αυτοκίνητό της στα βόρεια προάστια. «Όποιος μας πειράζει τρώει σφαίρες» είναι ένα σημείο από τους χαρακτηριστικούς διαλόγους που επιβεβαιώνουν τον τρόπο με τον οποίο η σπείρα με τα παράνομα διπλώματα απειλούσε όσους προσπαθούσαν να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους.
Η διευθύντρια δεν ήρθε αντιμέτωπη μόνο με τους πυροβολισμούς. Κατηγορούμενη υπάλληλος επειδή «την είχε βάλει στο μάτι» σχεδίασε με αλλοδαπό – μέλος της οργάνωσης, τη ληστεία της διευθύντριας. Ο εν λόγω αλλοδαπός φαίνεται να είχε μένος για τη διευθύντρια αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «του είχε κόψει το μεροκάματο». Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον ίδιο αλλοδαπό, ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε μηνύσει τη διευθύντρια για δήθεν ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του. Ανέθεσε λοιπόν τη «δουλειά» σε σεσημασμένο ποινικό, ο οποίος την παρακολούθησε φεύγοντας από τη Διεύθυνση Μεταφορών Αμαρουσίου μέχρι το σπίτι της. Η κατηγορούμενη υπάλληλος μάλιστα για να τους πείσει, τους ανέφερε, ότι στο σπίτι της διευθύντριας θα βρίσκανε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και διαμάντια. Η διευθύντρια ωστόσο την μετέθεσε και έτσι η δράση της συγκεκριμένης υπαλλήλου διεκόπη.
Εκτός αυτών ο πακιστανός δράστης της που είχε κάνει καταγγελία για δήθεν ρατσιστική συμπεριφορά στη διευθύντρια σε βάρος του, είχε βάλει ως μάρτυρα κατηγορίας έναν υπάλληλο επίσης κατηγορούμενο για δωροδοκία. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να είχε δεχθεί κλήση από αρχηγικό μέλος και δέχθηκε έναντι χρηματικού αντιτίμου να μην εξετάσει δύο μαθητές κατά το πρακτικό κομμάτι της οδήγησης, αλλά να του πάνε τις καρτέλες στο σπίτι και να τις υπογράψει.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο σπίτι του Πακιστανού βρέθηκαν δέκα χιλιάδες ευρώ ενώ χρησιμοποιούσε leasing αυτοκίνητο με 450 ευρώ τον μήνα, το οποίο ανήκει σε μια εταιρεία στην οποία έδινε τα «βρώμικά» λεφτά του. Στην κατοχή ενός από τα αρχηγικά μέλη και εντός του αυτοκινήτου του βρέθηκαν περισσότερα από 40.000 ευρώ.
Οι κώδικες επικοινωνίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης
Τα μέλη της οργάνωσης, στις μεταξύ τους επικοινωνίες, χρησιμοποιούσαν κωδικές φράσεις όταν αναφέρονταν στη παράτυπη διαδικασία για την «επιτυχία» στις εξετάσεις.
Η λέξη «μαύρο» χρησιμοποιούταν για να περιγράψει την παράτυπη διαδικασία, ενώ η λέξη «γρήγορο» για το χρηματικό ποσό που έπρεπε να καταβληθεί στον αρμόδιο δημόσιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με στόχο να επιταχυνθεί η οποιαδήποτε διαδικασία. Οι λέξεις «μηχανήματα» ή «πράγματα» ήταν σήμα κατατεθέν για τις οπτικοακουστικές συσκευές, όπως οι κοριοί. Ωστόσο όταν έλεγαν «δουλεμένα μηχανήματα» περιέγραφαν την εξάσκηση των υποψηφίων οδηγών με τις οπτικοακουστικές συσκευές πριν την ημέρα της εξέτασης. Η κωδική λέξη «δρομολόγιο» περιέγραφε την περίπτωση υποψηφίου οδηγού, όπου θα εφαρμοζόταν η παράτυπη διαδικασία. Τέλος, με τις λέξεις «μαύροι» ή «σκυλιά» εννοούσαν τους εξεταζόμενους υποψήφιους οδηγούς, υπηκοότητας τρίτων χωρών.
Τα… «λαδώματα»
Όπως είναι λογικό, οι υπάλληλοι δούλευαν για την σπείρα αυτή προκειμένου να βγάζουν πολλά περισσότερα χρήματα σε πιο σύντομο διάστημα. Συγκεκριμένα οι πληρωμές ήταν στάνταρ ποσά, τα οποία διαφοροποιούνταν, όταν επρόκειτο για ειδικές περιπτώσεις.
Η ταρίφα για τον κάθε εξεταζόμενο ήταν 2.000 ευρώ εκ των οποίων τα 500 ευρώ ήταν για τους υπαλλήλους. Ωστόσο όταν επιτηρητές ήταν δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, τα λεφτά ήταν καλύτερα, συγκεκριμένα 600 ευρώ. Σε συνομιλία μέλους της οργάνωσης φέρεται να αναφέρει στο τηλέφωνο χαρακτηριστικά: «Τα πέντε είναι στάνταρ για τους νταβατζήδες και αυτά τα συν μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Δεν. Ανάλογα την επιτροπή τώρα», εννοώντας με το «ναι μπορεί και όχι» εάν θα ήταν στην επιτροπή οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.