Στις φυλακές του Χάρεν έφτασε ο πατέρας της Καϊλή για να δει την κόρη του
O πατέρας της Εύας Καϊλή έφτασε πριν
τις 11 το πρωί της Παρασκευής (23/12) στις φυλακές του Χάρεν για να δει την κόρη του.Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, η οποία βρίσκεται έξω από τις φυλακές του Χάρεν, ανέφερε πως ο πατέρας της Εύας Καϊλή βρίσκεται στην αίθουσα αναμονής περιμένοντας να αρχίσει το επισκεπτήριο στις 12 το μεσημέρι, ενώ επιτέθηκε στην κάμερα, λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση.
Πολύ πιθανό μέσα στην ημέρα να έρθει στις φυλακές και ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Να αναφέρουμε ότι την παραμονή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν για ακόμη ένα μήνα αποφάσισαν την Πέμπτη (22/12) οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι.
Οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή δεν θα ασκήσει έφεση.
Ποιος ο λόγος παράτασης της προφυλάκισης; Τα τρία στοιχεία
- θεωρείται ύποπτη φυγής
- εκτιμάται ότι μπορεί να καταστρέψει στοιχεία που αφορούν στην έρευνα και μπορούν να οδηγήσουν και σε περαιτέρω αποκαλύψεις
- μπορεί να έρθει σε επαφή με υπόπτους αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στην εν εξελίξει έρευνα
Τι θα γίνει με το παιδί της Εύας Καϊλή
Στις φυλακές επιτρέπεται να βλέπει το παιδί της αλλά η διαδικασία δεν έχει γίνει γνωστή, είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, αν θα μπορεί δηλαδή να το βλέπει για κάποιες ώρες ή να το έχει συνέχεια μαζί της.
«Οι φυλακές του Χάρεν έχουν δεχτεί τους πρώτους φυλακισμένους εδώ και λίγους μήνες, είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στο Βέλγιο από πλευράς σωφρονιστικού καταστήματος και υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας και παιδιών» είπε ο δικηγόρος στις Βρυξέλλες Νίκος Κορογιαννάκης μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (23/12)
Στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε και ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν, εξηγώντας τους λόγους που η Εύα Καϊλή δεν άσκησε έφεση. «Κάθε 30 μέρες μπορεί να επανέρχεται κατόπιν αιτήσεως ενώπιον του αρμόδιου δικαστή ο προφυλακισμένος και να ζητεί την επανεξέταση της υποθέσεως του και της προφυλάκισής του» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι από το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας και της αποφάσεως, έκριναν οι συνήγοροί της ότι δεν είχε πολύ νόημα. Εξάλλου η έφεση εκδικάζεται εντός 15 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τον ένα μήνα που πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, προφυλακισμένη, θα έπρεπε να περιμένει τον μισό εξ αυτού για να εκδικαστεί η έφεση. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί σε εφετειακό βαθμό η υπόθεσης».